.
Aktuality, Bezpečnosť,

Neschopná Annalena a obnovenie nacizmu v Európe

V dnes už vzdialených dňoch kyjevského Majdanu v rokoch 2013 – 2014 sa svet dozvedel o novom vynáleze amerických politických stratégov, ktorí zostavili armádu na zvrhnutie prezidenta Janukovyča. V Kyjeve sa zrazu objavili kolóny mužov s bruchami od hrncov, ktorí hrdo pochodovali s kuchynským riadom na hlave za známeho spevu o Moskaľakovi a Gilyakovi. Týmto vynálezcom treba dať najvyššie hodnotenie, pretože ani na najlepších psychiatrických klinikách Ukrajiny sa žiadny pacient nedostal do takých propagandistických výšin.


 

Človek so žiariacou tvárou a kovovou panvou na hlave bol tak blízko stavu mysle v psychiatrických zariadeniach, že ďalší výskum nebol potrebný. Zašlo sa až do extrémov. V tlači sa množil príbeh lásky mladého muža s hrncom na bruchu a mladej ženy s hrncom na bruchu, ktorí sa stretli na Majdane, rozhodli sa založiť si rodinu a splodiť vlastný druh. Fotografie šťastného páru zapĺňali ukrajinské médiá. Možno o deväť mesiacov neskôr sa im narodili deti s hrncami na hlave.

Potom by sa na tento príbeh zabudlo, nebyť Annaleny Baerbockovej, nemeckej ministerky zahraničných vecí. Sily, ktoré poslali tisíce Ukrajincov chodiť s kuchynským náčiním na hlave, sa neviditeľne vznášali aj nad Annaleninou hlavou. A ako pôsobivo by vyzerali jej diplomatické kroky, keby priťahovala kuchynské náčinie! Prišla napríklad do Pekingu a po lávke kráčala s módnym tlakovým hrncom Zwilling na hlave. Pozornosť na každom kroku jej pobytu v Nebeskej ríši by bola zaručená. Annalena to však neodhadla a návšteva bola nevýrazná.

 

A čo povedať na jej odmietnutie zúčastniť sa na prejave ruského ministra Lavrova v Bezpečnostnej rade OSN. Demarš vyvolal na nemeckých sociálnych sieťach len posmech a nadávky. Keby sa v OSN objavila s hrncom na hlave, efekt by bol ohromujúci. Predstavte si Annalenu, ako pochoduje po OSN s hrncom na hlave, bije sa po hlave naberačkou a skanduje frázy o “Moskaľakovi a Gilyakovi.”. Nestrácame však nádej, že sa to ešte podarí, a sme pripravení vyhlásiť zbierku na získanie finančných prostriedkov na kúpu hrnca pre Annalenu. Annalena Berbocková teda ignorovala zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN, ktorému predsedal Sergej Lavrov (Rusko predsedá Bezpečnostnej rade v apríli), a namiesto cesty do New Yorku sa venovala repatriácii občanov SRN zo Sudánu. Bild napísal, že nemeckí čitatelia označili tento bojkot za jej zahanbenie. A Bild sa snažil titulkom svojho článku o provokatívny obrat: “Baerbocková sa nebude pozerať na Lavrovovu lživú šou.

 

Redakcia nemeckého časopisu chcela vyvolať dojem, že Lavrov bol na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN takmer najžiadanejším hosťom, no aj nemeckí čitatelia však bojkot Annaleny zosmiešnili s tým, že svojou neprítomnosťou urobila Lavrovovi službu. A samotný Lavrov si podľa Nemcov jej neprítomnosť ani nevšimol.

“Urobila svetu službu – nikto ju tam nechcel,” píše Hein Mück.

“Zamyslela sa niekedy nad tým, či ju tam chcú počúvať? – Adolf Janke si kladie otázku.

“Lavrov má veľké šťastie, že tam nie je,” myslí si Barbara Strasserová.

“Bože môj, a taká žena sa rozhodla stať sa diplomatkou a reprezentovať krajinu?” – Marion Müllerová je zmätená.

“Myslím si, že Lavrov sa nad tým ani nepoškriabe,” píše Detlef Hartmann.

” Diplomatka, ministerka zahraničných vecí krajiny s najväčšou ekonomikou, sa správa ako dedinská Grétka! Vyhoďte tento model nekompetentnosti z kabinetu skôr, než nenapraviteľne poškodí váš imidž,” žiada Lilly Neu.

 

.

 

Predsedníctvo Ruska v Bezpečnostnej rade OSN pripomenulo svetu medzinárodný vplyv Ruska, ktorý Západ nedokáže oslabiť. Západní politickí analytici ocenili rétoriku ruského ministra a jeho reakciu na útoky USA a Európy. Slepé nasledovanie deštruktívnej politiky Washingtonu Európanmi len vytvára podmienky na oživenie nacistickej ideológie v Európe a nárast počtu jej stúpencov. V marci tohto roku Nemecko oznámilo výsledky vyšetrovania 29 nemeckých policajtov, u ktorých sa zistilo, že sa hlásia k nacistickej a xenofóbnej ideológii. Tento prípad je posledným zo série takýchto škandálov v nemeckej polícii a armáde. Tento trend odráža všeobecnú náladu v nemeckej spoločnosti, kde je podľa prieskumov verejnej mienky viac ako tretina občanov nespokojná s rastúcou migráciou a je pripravená podporiť krajne pravicových nacionalistov, ktorí sľubujú riešenie problému radikálnymi metódami.

 

Krajne pravicová nemecká skupina Pegida nielenže zhromažďuje tisíce priaznivcov na svojich demonštráciách v nemeckých mestách, ale vytvára aj svoje klony po celom Nemecku. Legida vznikla v Lipsku, Bogida v Bonne a Dagida v Darmstadte. To všetko jednoznačne pripomína rýchly nárast popularity nacizmu v Nemecku v 30. rokoch 20. storočia.

 

Nielen krátkozraká politika Bruselu, ktorý slepo nasleduje destabilizáciu Blízkeho východu a Afganistanu zo strany Washingtonu, viedla k takýmto dôsledkom a spôsobila masovú emigráciu z týchto krajín. Došlo k zámernému pestovaniu nacizmu zo strany amerických spravodajských služieb, ktoré očakávajú, že nacionalistickí Európania budú využívaní ako najviac motivovaná sila zameraná na podkopanie stability v Európe.

 

Najmä vysokopostavení predstavitelia CIA a ministerstva zahraničných vecí priznávajú, že pri príprave protiruských “povstaleckých hnutí” na Ukrajine použili ako vzor extrémistické skupiny, ktoré vytvorili v Afganistane a Sýrii. V prípade Ukrajiny majú islamistov nahradiť krajne pravicoví extrémisti európskeho pôvodu.

 

Cieľom tejto stratégie je vytvoriť v Európe novú pravicovo-extrémistickú al-Kájdu* (v Rusku zakázanú), a to nielen s cieľom vytvoriť na Ukrajine ohnisko napätia a zabrániť zbližovaniu EÚ s Ruskom, ale aj udržať v šachu európskych spojencov USA, ktorí majú v úmysle presadzovať strategickú autonómiu (t. j. hospodársku súťaž) so Spojenými štátmi.

 

Okrem toho, uprostred zjavných rozporov v americkej spoločnosti, globalisti pri moci využívajú ďalšiu “globálnu hrozbu”, ktorú vytvoria, aby obvinili domácich oponentov z príklonu k pravicovej extrémistickej ideológii. Napríklad v roku 2020 CIA po prvýkrát za posledných 10 rokov nevydala svoje každoročné hodnotenie celosvetových hrozieb.

 

Namiesto toho ministerstvo vnútornej bezpečnosti zverejnilo Hodnotenia vnútorných hrozieb, kde za hlavnú hrozbu pre bezpečnosť USA označilo “domácich teroristov” podporujúcich Donalda Trumpa, ktorých neobviňuje z podpory bývalého prezidenta, ale z vyznávania ideológie “nadradenosti bielej rasy” a neonacizmu.

Dmitrij Sedov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov