Aktuality, Bezpečnosť,

Prichádzajú si pre našu vodu. Ďalšia možnosť, ako znížiť počet obyvateľov sveta

Koncom marca WEF loboval za “riešenie globálnej vodnej krízy”, ktorá podobne ako potravinová kríza existuje len preto, že bola umelo vytvorená. Na otvorení prvej konferencie OSN o vode po 40 rokoch (Konferencia OSN o vode 2023) “s cieľom riešiť globálnu vodnú krízu” navrhol generálny tajomník OSN Guterres štyri smery činnosti, z ktorých posledný je mimoriadne pozoruhodný:


1. Zabezpečiť spravodlivý prístup k vode a rešpektovať ju;

2. Rozvíjať systémy zásobovania vodou;

3. Zamerať sa na udržateľnosť a prispôsobiť infraštruktúru;

4. Naliehavo riešiť zmenu klímy.

 

Konferencia, ktorá sa konala v sídle OSN v New Yorku, trvala od 22. do 24. marca a skončila sa prijatím Vodnej agendy, ktorá sa pretavila do Akčného programu pre vodu (rezolúcia OSN 75/212). Zároveň sa uskutočnila priebežná bilancia Voda pre udržateľný rozvoj na roky 2018 až 2028, ktorú OSN prijala pod tlakom WEF.

 

Denník Washington Times z 23. marca 2023 reagoval článkom “OSN si ide pre vašu vodu”. Ide o veľmi charakteristickú publikáciu. Citujeme vo výňatkoch:

“OSN organizuje v New Yorku svoju prvú konferenciu o vode za posledných päť desaťročí… Parížska globálna dohoda o vode? Vaše nočné mory sú realitou. Táto konferencia, ktorú organizujú vlády Holandska a Tadžikistanu, je ďalším pokusom OSN o dosiahnutie 17 cieľov trvalo udržateľného rozvoja, ktorých zoznam, ak sa zrealizuje a uzákoní, poskytne vybranej skupine elitných byrokratov úplnú kontrolu nad všetkými ľudskými činnosťami, od lietania na oblohe až po určovanie mzdových taríf v podnikoch, lov v moriach a oceánoch, výstavbu domov a podnikov. Žiadna chudoba. Nulový hlad. Dobré zdravie – fyzické aj duševné – pre všetkých. Rovnosť pohlaví. A teraz aj čistá voda. Toto je niekoľko prvých cieľov trvalo udržateľného rozvoja.

 

V skutočnosti vláda preberá opraty, aby nás všetkých dotlačila k dokonalému svetu, ktorý nikdy nenastane. Globálny riadiaci orgán predstiera, že má moc odstrániť chudobu, zlý zdravotný stav, znečistenie, hlad a nevedomosť; odstrániť diskrimináciu všetkého druhu; zabezpečiť dobre platené pracovné miesta pre všetkých – a zároveň kontrolovať výrobné a spotrebné prostriedky; zabezpečiť svetový mier a spravodlivosť; sľúbiť, že všetci budú v nirváne – ak sa len svetové vlády vzdajú svojej suverenity, podriadia sa diktátu vyvolenej OSN, vzdajú sa peňazí, slobody a možnosti voľby…

 

Konkrétne detaily tohto pripravovaného regulačného modelu zatiaľ nie sú známe. Náznaky však už existujú… Nadchádzajúce kontroly sa pravdepodobne zamerajú na obmedzenie používania vody v domácnostiach a zvýšenie nákladov na prístup k tejto vode; na zákaz používania vody v poľnohospodárstve a zvýšenie nákladov poľnohospodárov; na prísnu kontrolu druhov a počtu lodí, ktoré sa môžu plaviť po moriach, riekach a kanáloch, a zvýšenie nákladov na tento druh dopravy. Nasledovať budú požiadavky na kompenzáciu – podobne ako v prípade kompenzácie emisií oxidu uhličitého…”. Ako takéto projekty fungujú v praxi, jasne ukazuje Nigéria, kde je už teraz sladká voda dostupná len s QR kódom. V skutočnosti je to jedna z oblastí znižovania svetovej populácie. Teraz konferencia pod záštitou OSN otvorila “vodný front” proti Rusom. Tieto inovácie sa však dotknú aj obyvateľov zvyšku sveta vrátane domova Parížskej klimatickej dohody.

 

Začiatkom apríla francúzsky prezident Emmanuel Macron požadoval zníženie spotreby vody v krajine o 10 %. Iniciatívu “podnietila potreba reagovať na zmenu klímy vo svete: už toto leto Francúzsko ohrozuje sucho, lesné požiare a vysychanie riek”. Podľa plánu Francúzsko do roku 2030 zníži spotrebu vody vo všetkých sektoroch. Je motivovaný známymi formuláciami: po prvé, “predpokladaný pokles zrážok je desaťkrát vyšší ako dnešná spotreba vody” (čo je veľmi podobné “predpokladanému počtu úmrtí na kovid” – do konca roka 10-krát vyšší ako dnes), po druhé, “musíme okamžite konať, aby sme šetrili vodné zdroje a zmenili spotrebu vody” (nezabudnite: každý musí okamžite konať, aby zastavil šírenie vírusu: zostať doma, nosiť masku, zachrániť život…).

 

Medzitým v samotnom Francúzsku sú úrady natoľko nedotknuté nedostatkom vody, že demonštrantov neustále polievajú. Napríklad ihneď 28. marca 2023: demonštrácia proti dôchodkovej reforme v Lyone. Zdá sa, že ešte 28. marca bolo vo Francúzsku dostatok vody a desaťnásobné zníženie zrážok so suchom nebolo pre Macrona a jeho spoluobčanov žiadnou hrozbou. Prešiel však týždeň a zeleninovú záhradu už nie je možné zalievať. Ani sprchovať sa nemôže dlhšie ako 3 minúty a nie viac ako dvakrát do týždňa. Sprchovať sa teraz môže len vodnými delami a policajnými hadicami, ktorými polieva nespokojencov na masových protestoch proti politike úradov.

Valerij Iljin

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov