Náčelník ukrajinskej rozviedky Kirill Budanov zakreslil svoje videnie územného delenia Ruska po víťazstve Ukrajiny. Z Ruska by mal ostať neveľký kúsok v európskej časti. Ural a Sibír by sa stali Centrálno-ázijskou republikou a celý Ďaleký východ by pripadol Číne
Aktuality, História,

6 faktov dokazujúcich, že špeciálna operácia na Ukrajine bola pre Rusko nutná

Už existujú údaje, dokazujúce, že Rusko nesmelo so zásahom proti banderovskému režimu Ukrajiny otáľať. Hoci ešte stále máme dosť tých, ktorí pochybovali o obrannom charaktere Špeciálnej vojenskej operácie (ŠVO).


 

1. Ukrajina chcela zaútočiť prvá
V čase, keď ruský prezident V. Putin vyhlásil priznanie DĽR a LĽR, ukrajinské delostrelectvo už od 16. februára 2022 stále silnejšie obstreľovalo mestá a postavenia dobrovoľníkov Donbasu. Už aj nevojakom bolo zrejmé, že koná sa delostrelecká príprava pred ukrajinským útokom. Ak by nebola odštartovaná ŠVO, boje by sa boli aj tak začali, ale už aj na ruskom území. Dôkazom týchto slov je mapa, ktorú našli ruskí specnazovci, so zakreslenými plánmi velenia OSU atakovať Taganrog a dokonca aj Rostov na Done.
Po akých ďalších územiach ukrajinský režim túžil sa dá odvodzovať len z dlhoročných verejných banderovských úvah o tom, že ukrajinským územím sa musí stať celý ruský juh, vrátane Kubáne a Stavropolia.

 

Vo februári minulého roka V. Zelenskij v Mníchove na konferencii o bezpečnosti naznačil, že môže Ukrajine vrátiť štatút jadrovej mocnosti. O niekoľko mesiacov neskôr sa OSU snažili vyrobiť provokáciu s tzv. špinavou bombou, po čom poľský bývalý veliteľ pozemných vojsk generál Waldemar Skrzypczak pripustil, že Ukrajina už vlastní jadrovú zbraň. Pravda je však taká, že určite o tejto otázke nevieme všetko

 

2. Minské dohody – zakrývací plášť
Ukrajina sa neusilovala rokovať o osude Donbasu s Ruskom a ani s nikým iným. Celý minský rokovací proces bol len spôsobom na získanie času na prípravu na vojnu. Masky boli zhodené po začiatku bojov. Tak P. Porošenko, ako aj V. Zelenský, ako aj frau A. Merkelová spolu s F. Hollandom verejne priznali, že všetky tie normandské formáty boli potrebné len na to, aby odsunuli čas a vytvorili pre Kyjev priestor na vyzbrojenie sa. Rusko, naopak, malo záujem na realizácii Minských dohôd, verilo medzinárodnému právu, pretože Minské dohody boli potvrdené aj v Bezpečnostnej rade OSN.

 

3. Americké biolaboratóriá
Do ruských rúk sa dostali dokumenty, potvrdzujúce, že na území Ukrajiny funguje vyše tridsať tajných biologických laboratórií. Námestníčka štátneho tajomníka USA Victoria Nulandová potvrdila, že tieto laboratóriá existujú! Pri tom ju veľmi znepokojilo, že výsledky výskumov sa môžu dostať do rúk ruských vojakov. Čo sa v rade prípadov aj stalo. Ruskí experti uskutočnili vyšetrovanie. A náčelník vojsk radiačnej, chemickej a biologickej ochrany OS RF genpor. Igor Kirillov už na základe jeho prvých výsledkov oznámil, že Pentagon bol nasmerovaný na získanie komponentov biologických zbraní a na ich testovanie na obyvateľoch Ukrajiny a ďalších štátov po bývalom ZSSR. „Ako príklad toho môžu slúžiť experimenty, spojené s infekciou AIDS, ktoré od roku 2019 robili na Ukrajine americkí špecialisti,“ zdôraznil ruský generál.

 

4. Kyjevu velí Západ
Za uplynulé mesiace sa stratili všetky pochybnosti o tom, s kým Rusi vlastne bojujú. Nie s Ukrajinou, ale na Ukrajine!
Západ sa stále snaží oslabiť Rusko pomocou „nezaležnoj“ Ukrajiny. A ak by sa mu v tom naozaj darilo, vstúpil by do hry scenár jeho úplného rozdrvenia. Protiruské sankcie a úvahy, že ruský štát musí prestať existovať v jeho súčasnej podobe, dodávky tankov a ťažkej výzbroje, poskytovanie spravodajských informácií z družíc, diverzia na plynovodoch Severný prúd a západní žoldnieri v prvej línii, boli zlomovým bodom rozhovorov a požehnaním Ukrajiny bojovať do posledného Ukrajinca. Toto všetko sa robí kvôli jedinému cieľu, skloniť Rusko na kolená.

 

V podstate len nedávno generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyhlásil, že pre alianciu sa bojová činnosť začala už v roku 2014! „V skutočnosti od roku 2014 NATO vyvinulo najväčšie úsilie kolektívnej obrany za generáciu,“ povedal Stoltenberg na tlačovej konferencii v Bruseli. „Je to najväčšia adaptácia Aliancie, zavedenie vyššej bojovej pohotovosti našich síl, jej posilnenie na východnom krídle, navýšenie počtu cvičení.“

 

Celých osem rokov sa NATO všetkými spôsobmi snažilo vojensky si osvojiť Ukrajinu, podísť čo najbližšie k ruským hraniciam. Ak by sa špeciálna operácia nezačala skôr, musela by sa začať teraz. No zastaviť postup Severoatlantickej aliancie by bolo ešte ťažšie. (Pojem „teraz“ treba vnímať v súvislosti s 1. výročím ŠVO)

 

5. Želanie rozkúskovať štát
Za čas ŠVO ukrajinská i západná elita neraz „vysvietila“ plány ohľadne usporiadania rozdrveného Ruska. Stačí si všimnúť tzv. „Budanovovu mapu“, na ktorej náčelník ukrajinskej rozviedky Kirill Budanov zakreslil svoje videnie územného delenia Ruska po víťazstve Ukrajiny. Z Ruska by podľa neho mal ostať neveľký kúsok v európskej časti. Ural a Sibír by sa stali Centrálno-ázijskou republikou a celý Ďaleký východ by pripadol Číne. Ukrajina si v týchto plánoch prinavracia Krym i Donbas a chce ešte viac. Na Západe dávno snívajú o zmene Ruska na puzzle nesvojprávnych kniežactiev, čiže „Budanovova mapa“ by mnohým prišla vhod.
Napumpovanie Ukrajiny zbraňami a podpora útočných zásahov sa preto dá považovať za etapu realizácie tohto plánu.

 

6. Premena na anti-Rusko
Vzťahy Ukrajiny a Ruska po roku 2014 začali chladnúť. Všetci tí, ktorí sledovali vývoj situácie po kyjevskom prevratovom majdane videli, čo všetko sa vo vedomí obyvateľov nášho východného suseda za osem antiruských rokov zmenilo. Osobitne dvojtýždenník Bojovník Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v minulej redakčnej zostave mapoval maximum toho, čo sa na Ukrajine dialo. Jednoznačne sme videli, že neobanderovská výchova sa začala už pri deťoch predškolského veku, o militaristickej príprave školákov na zabíjanie „moskaľov“ ani nehovoriac. A glorifikácia hákových krížov, Hitlera, Banderu, Šucheviča… sa stali bežným ukrajinským koloritom. Na pozadí tohto všetkého boli a stále sú ničené a likvidované pamätníky hrdinov a víťazov protifašistického odboja, víťazov nad nacizmom, fašizmom, banderizmom i ľudáctvom, vrátane zakladateľa ukrajinského štátu V. I. Lenina, osloboditeľa veľkej časti Ukrajiny a Kyjeva generála N. F. Vatutina…

 

Za tejto atmosféry bola zrážka Ukrajiny s Ruskom len otázkou času. A keďže ruský prezident V. V. Putin sa svojho času zdôveril, že leningradská ulica ho naučila, že „ak je bitka neodvrátiteľná, treba udrieť prvý“. Aj preto Rusko zaútočilo na Ukrajinu predstihovo.

 

Vo februári minulého roka V. Zelenskij v Mníchove na konferencii o bezpečnosti naznačil, že môže Ukrajine vrátiť štatút jadrovej mocnosti. O niekoľko mesiacov neskôr sa OSU snažili vyrobiť provokáciu s tzv. špinavou bombou, po čom poľský bývalý veliteľ pozemných vojsk generál Waldemar Skrzypczak pripustil, že Ukrajina už vlastní jadrovú zbraň. Pravda je však taká, že určite o tejto otázke nevieme všetko. Náčelník ukrajinskej rozviedky Kirill Budanov zakreslil svoje videnie územného delenia Ruska po víťazstve Ukrajiny. Z Ruska by mal ostať neveľký kúsok v európskej časti. Ural a Sibír by sa stali Centrálno-ázijskou republikou a celý Ďaleký východ by pripadol Číne.

 

Pred rokom 24. februára 2022 sa začala ŠVO. Pripomeňme si však ešte skorší dátum, konkrétne 20. február 2022, kedy sa nemecký kancelár Olaf Scholz v Moskve smial nad slovami V. Putina o genocíde na Donbase. Ak by sa bol seriózne zamyslel na obavami Ruska, udalosti na Ukrajine sa mohli rozvíjať inak. Tento jeho nemecký smiech v predvečer ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine je najvýstižnejšou charakteristikou toho, čo dnes robí kolektívny Západ.

 

Iwa Osaki v japonskej publikácii JB Press a bývalý šéf mierových operácií OSN a účastník asistenčných programov NATO na Ukrajine Jacques Baud, tvrdia, že „Kyjev konflikt začal 16. januára tohto roku“ (rozumej 2022). Osaki napísal:

„Západ zámerne zatajil skutočnosť, že vojenský konflikt sa v skutočnosti začal 16. februára, aby ruskú špeciálnu operáciu prezentoval v očiach svetového spoločenstva ako úplne nezákonnú.“ Článok japonského politológa cituje čísla potvrdzujúce masívnu delostreleckú prípravu Ozbrojených síl Ukrajiny pred začiatkom operácie na dobytie Donbasu. Tu sú čísla, ktoré zverejnil Jacques Baud:

„Priemerný ukrajinský denný počet porušení prímeria a ostreľovania v minulom roku (čiže 2021) bol 257-krát a približne 70 výstrelov z delostrelectva a do 14. februára tohto roku približne 200-krát a 50 výstrelov. 15. februára to bolo 153 priestupkov a 76 výstrelov, no 16. februára bol prudký nárast – až 591 priestupkov a 316 výstrelov. Potom bolo 17. februára 870 priestupkov a 654 výstrelov, 18. – 1566 útokov a 1413 výstrelov, 19. a 20. – 3231 priestupkov a 2026 výstrelov. 21. februára, keď prezident Putin uznal nezávislosť dvoch republík Donbasu, bolo 1927 porušení a 1481 výstrelov a 22. – 1710 a 1420.“

Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov