.
Aktuality, Bezpečnosť,

Dôležitý front v hybridnej vojne”: konečný cieľ “organizátorov” protestov v Gruzínsku bol pomenovaný

Konečným cieľom súčasných protestov v Tbilisi je zmena zahraničnopolitického kurzu krajiny. Prostredníctvom nátlaku na Gruzínsko z neho chcú USA urobiť predvoj americkej politiky na Kaukaze a vyprovokovať ďalší vojenský konflikt na ruských hraniciach. Tento názor vyslovil Andrej Areshev, politický analytik a expert Nadácie strategickej kultúry, v rozhovore pre denník Večernja Moskva.


 

Podľa neho majú súčasné gruzínske orgány reprezentované vládnucou stranou Gruzínsky sen národne orientovanú pozíciu. Nepripájajú sa k protiruským sankciám a sú proti vysielaniu žoldnierov na Ukrajinu. – Prirodzene, nie všetci na Západe sú s tým spokojní,” hovorí Areshev. – V skutočnosti sa tlak na gruzínske orgány ani neskrýva. Zákon o zahraničných agentoch je v tomto prípade len zámienkou na zorganizovanie ďalšej vlny nátlaku vrátane pouličných protestov. Politológ poukazuje na to, že konečným cieľom súčasných protestov je zmena zahraničnopolitickej orientácie Gruzínska na otvorene protiruskú.

 

USA a ich spojenci potrebujú, aby sa krajina vrátila ku kurzu Michaila Saakašviliho. Potom by bolo možné opäť vyprovokovať ozbrojený konflikt v otázke Abcházska a Južného Osetska. – Myslím si, že Západ chce vtiahnuť Gruzínsko do “horúceho” konfliktu s Ruskom. Pretože Kaukaz je dôležitým frontom v súčasnej hybridnej vojne, ktorá sa vedie proti Rusku,” uzavrel Areshev. Posledné dva dni, 7. a 8. marca, sa v Tbilisi konali protesty proti prijatiu zákona o zahraničných agentoch. V oboch prípadoch protesty prerástli do zrážok s políciou. Demonštrantov pritom všemožne podporoval Západ. V dôsledku toho úrady stiahli návrh zákona z parlamentu.

Ilia Ašurov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov