Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Čoho sa boja americkí vojaci?

V januári bola Pentagonom uverejnená správa o UFO, z ktorej vyplynulo, že v roku 2022 nedokázal identifikovať 171 neznámych leteckých objektov. Prípady „vzdušných javov“ sa tým v USA vyostrili.


 

So záhadným oneskorením, no nakoniec predsa len, vydali americké úrady správu o tom, ktoré z minuloročných javov na nebi zatiaľ neidentifikovali. Osobitne sa to týka vojenských objektov.

 

Nedávno sa objavila dlho očakávaná „Správa o neidentifikovaných vzdušných javoch v roku 2022“ (2022 Annual Report on Unidentified Aerial Phenomena). Pripravili ju vojaci zo Správy národnej rozviedky (Pentagon’s Office of the Director of National Intelligence – ODNI).
Formulácia Unidentified Aerial Phenomena (UAP) sa nepoužíva dávno, uvádza sa namiesto zvyčajnej Unidentified Flying Objects (Neidentifikované lietajúce objekty alebo UFO). Nejde tu o principiálnu zmenu, je to skôr o solídnosti predmetu skúmania.
V skutočnosti sú americké úrady už niekoľko rokov vážne ustarostené uvedenými UAP – snažia sa v tom vyznať, no zatiaľ sa im to vraj nedarí. Samozrejme, ak im to takto podané chceme veriť.

 

Reálny záber na neznámy objekt na dne mora

 

O probléme sa hovorilo v Kongrese USA – referovali tam vojaci i spravodajskí agenti, pridalo sa aj mnoho vedcov z NASA. Záujem o to prejavili aj Európania z Európskej vesmírnej agentúry ESA.

 

Na príprave správy sa okrem Pentagonu podieľali mnohé špeciálne služby, meteorológovia z Národnej správy oceánskych a atmosférických štúdií (National Oceanographic and Atmospheric Administration – NOAA), Ministerstvo energetiky (Department of Energy), Federálna letecká správa (Federal Aviation Administration), NASA a aj nedávno vytvorená Agentúra pre obsiahle štúdium anomálií (All-domain Anomaly Resolution Office – AARO).

 

Z údajov, ktoré pochádzajú z otvorených zdrojov, vyplýva: V USA bolo minulý rok spozorovaných 510 UFO. Za drony bolo z toho uznaných 26 kusov, za balóny 163 kusov, 6 sa ukázalo byť vtákmi a vetrom unášanými plastovými vrecúškami z obchodov… Nakoniec z tohto počtu ostalo 171 „vzdušných fenoménov“ neidentifikovaných.

 

Niektoré z nich vyzerali a lietali z nášho uhla pohľadu veľmi, naozaj veľmi zvláštne – „predvádzali nezvyčajné letové charakteristiky a možnosti“, ako opatrne naznačila správa. Napriek tomu si jej autori nedovolili ani len naznačiť že dané UAP majú mimozemský pôvod. O mimozemšťanoch nebolo v správe ani za mak.

 

„Mimozemšťania nie sú jediným vysvetlením zvláštnych javov na nebi,“ vyhlasovala svojho času tlačová tajomníčka NASA Karen Foxová. Ak to však nie sú mimozemšťania, tak kto je to?

 

Podľa svedectiev očitých svedkov, osobitne pilotov, technikov, operátorov radarov, ale aj obyčajných námorníkov z palúb lietadlových lodí, pozorované UFO mali veľkosť okolo 15-20 metrov, rýchlo sa pohybovali, či zostali visieť na jednom mieste, potom sa bez akýchkoľvek motorov rýchlo vzniesli do výšky aj 10 km, menili smery so zrýchlením od 100 do 1000 G. Pre ľudí je niečo také, nech by v tom aj nejakí nám podobní sedeli, absolútne nemožné. Takéto preťaženie by, skrátka, neprežili.

 

V iných prípadoch sa neznáme objekty ukrývali pod vodou. Vynárali sa z nej bez akéhokoľvek zvírenia hladiny, či zvuku, ktoré by to mali sprevádzať. Žiadny nám známy výbuch nenastal ani po prekonaní rýchlosti zvuku.

 

Američania si myslia, že UAP ohrozujú ich národnú bezpečnosť. V prvom rade to zarmucuje vojenských letcov. A hoci neznáme objekty zatiaľ neprejavili žiadnu agresiu, nikomu a ničomu zatiaľ neškodili, treba ich brať vážne a správať sa voči nim maximálne opatrne. Aspoň tak to berú v USA. Priznávajú totiž, že podstata týchto UAP je absolútne nepochopiteľná.

 

Sústredená pozornosť úradov USA, vrátane rokovania v Kongrese, bola vyprovokovaná predovšetkým množstvom rečí pilotov námorného letectva a hlavne priam senzačnými zábermi zvláštnych objektov „zachytených“ radarmi námorných stíhačov. Tieto zábery sa už niekoľko rokov preháňajú po internete pod kódovými názvami „FLIR1“, Gimbal“ a GoFast“. Rozšírila ich súkromná vedecko-výskumná spoločnosť, majúca názov „Ku hviezdam. Akadémia umení a vedy“ (To The Stars Academy of Arts and Sciences). Nevie sa ako boli tieto záznamy získané, no na jar 2020 ich Ministerstvo obrany USA (Department of Defense) priznalo za pravé a umiestnilo ich aj na svojej stránke.
Vladimír Mikunda

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov