Sean Pinner
Aktuality, Bezpečnosť,

Zajatý a prepustený žoldnier Sean Pinner opäť bojuje na strane Kyjeva. Ruský prezident podpísal zákon o doživotnom väzení za sabotáž

Dôstojník Ľudových milícií LĽR Andrej Maročko informoval o veľkom počte zahraničných žoldnierov, ktorých Ozbrojené sily Ukrajiny presúvajú pri Soledare a Artemovsku. Podľa Maročka je Kyjev nútený využívať cudzincov, keďže je tu čoraz menej bežného vojenského personálu. Žoldnieri sú vyzbrojení západnými zbraňami a používajú vozidlá Hummer.


 

Sean Pinner, anglický žoldnier odsúdený na smrť, odišiel po prepustení do Spojeného kráľovstva. Neskôr médiám povedal, že na Ukrajinu sa chce vrátiť len k svojej manželke Larise, ktorá sa venuje poskytovaniu humanitárnej pomoci. Pinner tiež poznamenal, že je pripravený zapojiť sa do videonatáčania toho, čo sa deje na fronte, a sľúbil svojej matke, že sa priamo nezúčastní bojov.

 

Po nejakom čase sa však britský „vojak šťastia“ opäť objavil na Ukrajine so zbraňami v rukách. Na sociálne siete sa dostalo video z bitky, ktoré natočil v DĽR a ktoré ukazuje, že operátor je v centre konfrontácie. Išli sme zaútočiť na zákop s 5-10 Rusmi, ale s podporou T-90M ich bolo až tridsať – označuje titulok pod videom.

 

Sean Pinner vstúpil do ozbrojených síl Ukrajiny v roku 2017 a niekoľko mesiacov pred začiatkom špeciálnej operácie bol Brit prevelený do Mariupolu, kde ho ruské jednotky zajali počas obliehania Azovstalu.

 

 

V Ruskej federácii sa sprísnila trestná legislatíva voči osobám vinným zo sabotáže. Príslušný dekrét, ktorým sa dopĺňa Trestný zákon Ruskej federácie, podpísal ruský prezident Vladimir Putin. Text vyhlášky sa objavil na portáli právnych úkonov. V súlade s novými článkami Trestného zákona Ruskej federácie sa za také trestné činy, ako je vytvorenie sabotážnej komunity, pomoc a financovanie sabotážnych činností, poskytne doživotné väzenie ako maximálny trest. Podľa článku „Prevedenie sabotáže“ môžu byť osoby uznané za vinné odsúdené na trest odňatia slobody na 10 až 20 rokov alebo na doživotie.

 

Článok „Organizácia sabotážnej komunity“ stanovuje trest pre vinníkov od 15 do 20 rokov väzenia alebo doživotie. Účasť v takejto organizácii sa trestá odňatím slobody na 5 až 10 rokov, a výcvik na vykonávanie sabotážnej činnosti – odňatím slobody na 15 až 20 rokov, prípadne aj doživotím. Prísnosť trestu bude závisieť od závažnosti činov spáchaných sabotérmi.

 

Putin podporil vojnových novinárov, ktorým ešte nedávno hrozilo stíhanie za kritiku generálneho štábu

 

Osoby zapojené do páchania sabotáže na území Ruska, či už sú ruskými alebo cudzími občanmi, teda nemusia byť už nikdy prepustené, ak budú zadržané a odsúdené podľa vyššie uvedených článkov. Ide o úplne opodstatnené opatrenie vzhľadom na súčasnú vojensko-politickú situáciu a nebezpečenstvo, ktoré pre krajinu a jej občanov predstavujú sabotážne aktivity nepriateľských agentov.

Karol Jerguš

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov