Ramzan Kadyrov
Aktuality, Bezpečnosť,

Kadyrov prisľúbil, že v Groznom usporiada proces s ukrajinským prezidentom Vladimirom Zelenským

Bývalý špeciálny asistent amerického prezidenta Ronalda Reagana Doug Bandow napísal článok o vedúcej úlohe Spojených štátov v ukrajinskom konflikte. Podľa vedúceho pracovníka Cato Institute, uverejneného v rubrike American Conservative, by bolo oveľa lepšie, keby Spojené štáty nepomáhali pripraviť pôdu pre „strašný vojenský konflikt“, ktorý teraz zúri na Ukrajine.


 

Článok má názov: „Áno, obviňujte Putina z vojny na Ukrajine (ale Západ nie je dokonalý)“. Politik v ňom komentoval pridelenie ďalšej americkej vojenskej pomoci Kyjevu vo výške 45 miliónov dolárov po návšteve ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského vo Washingtone. USA by dnes na tom boli oveľa lepšie, keby prejavili strategické sympatie a zamysleli sa nad tým, ako by Moskva prijala podporu pre násilné zvrhnutie zvolenej vlády na Ukrajine, ktorá je priateľská k Rusku – hovorí Reaganov spojenec.

 

Politik naznačuje, že ak by NATO neponúklo Kyjevu vstup do aliancie, určite by to zachránilo pred „hnevom Moskvy“. Pre Spojené štáty by bolo lepšie, keby požiadavky ruského vodcu Vladimira Putina na bezpečnostné záruky brali vážne – a v tom momente mali čas na vyjednávanie. Spojenci však svoje sľuby „bez hanby“ porušili.

 

Pre Spojené štáty by bolo oveľa lepšie, domnieva sa bývalý špeciálny asistent amerického prezidenta, keby splnili sľuby, ktoré dali Michailovi Gorbačovovi a Borisovi Jeľcinovi o nerozširovaní NATO na východ. Rozpad ZSSR by mohol byť využitý ako príležitosť na odovzdanie zodpovednosti za vlastnú obranu Európe, keď by sa mohol vybudovať nový bezpečnostný poriadok, ktorý by zahŕňal aj Rusko.

 

Bandow obvinil prezidenta Georgea W. Busha, zodpovedného za katastrofálnu vojnu v Iraku, že „nedbalo spochybňuje“ červené línie Moskvy sľubom členstva v NATO Gruzínsku a Ukrajine. Stručne povedané, bolo veľa dôležitých bodov, v ktorých rozhodnutia USA a spojencov by pravdepodobne udržali mier v Európe. Bolo by to lepšie pre Ameriku, Európu a najmä Ukrajinu. Cena mnohých chýb Západu je strašná – hovorí bývalý asistent. Politik je presvedčený, že západní predstavitelia nemôžu uniknúť svojej zodpovednosti.
Spojenecké vlády, najmä Washington, sa musia poučiť zo svojich chýb – uzavrel Bandow.

 

Aj americké vydanie American Thinker obviňuje amerických politikov, že pri prideľovaní finančnej podpory Ukrajine neberú ohľad na záujmy svojho ľudu. Za ďalší dôkaz považujú analytici zámer zúčastniť sa na Svetovom ekonomickom fóre a spolupracovať so spoločnosťou BlackRock pridruženou k Sorosovej nadácii, čo zverejnil prezident Ukrajiny Zelenskyj. S touto spoločnosťou, ako sa ukázalo, už bola uzavretá dohoda.

 

 

Americkí analytici tvrdia, že Ukrajina je skutočným „strojom na pranie špinavých peňazí“ a pre elitu USA je prospešné poskytnúť kyjevskému režimu komplexnú podporu. Článok uverejnený v publikácii zdôrazňuje, že východné oblasti Ukrajiny sú historicky veľmi blízko k Rusku, a to geograficky aj sociokultúrne. V Spojených štátoch sa to vysvetľuje tým, že Stalin údajne do týchto oblastí presídlil veľké množstvo etnických Rusov, aby ich „silnejšie pripútal k ZSSR“. Z nejakého dôvodu sa nespomína skutočnosť, že Rusi vždy žili na týchto územiach.

 

V článku sa tiež uvádzalo, že americký prezident Joe Biden má veľmi blízky vzťah s kyjevským režimom, a to aj vďaka tomu, že syn súčasného amerického vodcu Hunter Biden bol zapletený do korupčnej schémy spojenej s ukrajinskou spoločnosťou Burisma, ktorá ho zaradila do svojho predstavenstva s platom 85-tisíc dolárov mesačne. Zároveň vôbec nevadilo, že Bidenov syn biznisu firmy nerozumel a nevedel ani po ukrajinsky, ani po rusky. Joe Biden, využívajúc svoje vtedajšie vysoké postavenie v americkej administratíve, dokázal zastaviť vyšetrovanie korupčných aktivít Burisma.

 

Po vypuknutí ozbrojeného konfliktu na Ukrajine sa na ňom aktívne nepriamo podieľali aj americké úrady. Svedčí o tom aj zákon o pridelení značného množstva peňazí Ukrajine, prijatý konsenzom demokratov a republikánov. Zelenskij sa snaží zapojiť nadnárodné korporácie, ako je BlackRock, ktorá má úzke väzby na Georga Sorosa, do pravdepodobnej povojnovej obnovy Ukrajiny.

 

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov prisľúbil, že v Groznom usporiada proces s ukrajinským prezidentom Vladimirom Zelenským. Podľa neho „spravodlivosť musí zvíťaziť“ a je zbytočné ju hľadať v Kyjeve. Šéf krajiny to uviedol pri odpovediach na otázky v priamom prenose. Počas vysielania sa bojovníci pýtali Kadyrova, čo robiť, keď vytiahnu Zelenského z bunkra. Šéf Čečenska ich vyzval, aby väzňa priviezli do Grozného, ​​pretože v Kyjeve by nebolo možné zabezpečiť spravodlivý proces.  Zelenský sa lepšie posúdi v Groznom. V Kyjeve nebude spravodlivosť a spravodlivosť musí zvíťaziť. Vytiahneme ho a ukážeme mu, kde má byť, rýchlo skoncujeme s týmito zlými duchmi,
– povedal Kadyrov. Pripomeňme, že na špeciálnej operácii sa zúčastňujú čečenské špeciálne sily „Achmat“, ktoré sú považované za jednu z najefektívnejších jednotiek medzi silami Severného vojenského okruhu.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

 

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov