Poľské Mig-29
Aktuality, Letectvo,

Poľsko premiestnilo všetky svoje stíhačky MiG-29 ku Kaliningradskej oblasti. Skončia nakoniec na Ukrajine?

Poľské stíhačky MiG-29 boli presunuté na hranicu s Kaliningradskou oblasťou, všetkých 22 sovietskych lietadiel, ktoré malo poľské letectvo k dispozícii, bolo umiestnených 60 km od ruskej enklávy. Velenie národného letectva prerozdelenie nekomentuje.


 

Poľsko sústredilo všetky dostupné stíhačky MiG-29 sovietskej výroby na jednom mieste a presunulo ich na leteckú základňu Malbork pri hraniciach s ruskou Kaliningradskou oblasťou. Predtým boli tieto stíhačky založené v oblasti mesta Minsk-Mazowiecki neďaleko Varšavy.

 

 

Načo má Poľsko najväčšiu armádu v Európe

 

Z Ministerstva obrany Poľska o tejto skutočnosti neboli žiadne oficiálne správy, dôvod premiestnenia sa neuvádza. Velenie poľského letectva uvoľnilo miesto pre americké stíhačky F-35A, ktoré začnú v blízkej budúcnosti vstupovať do služby s Poľskom. Je tiež možné, že v Minsku-Mazowiecki budú nasadené juhokórejské stíhačky FA-50, ktorých príchod sa tiež očakáva v blízkej budúcnosti.

 

 

Ukrajinských vojenských pilotov pripravujú na stretnutie s neznámymi lietadlami

 

Poľské letectvo je vyzbrojené 22 bojovými stíhačkami MiG-29. V súvislosti s plánmi nahradiť všetko, čo zostalo zo Sovietskeho zväzu, tým západným, Varšava v marci tohto roku ponúkla presun všetkých MiGov-29 na Ukrajinu, aby čelila „ruskej agresii“. Návrh bol však urobený tak, že zodpovednosť za prevod dostali Spojené štáty americké. Vo všeobecnosti sa Poliaci ponúkli, že lietadlá neprevedú na Ukrajinu, ale na vládu USA. Poľské ministerstvo zahraničia vo vyhlásení uviedlo, že lietadlá by mali byť odoslané do Nemecka na leteckú základňu Ramstein, aby sa rozhodlo o ich ďalšom osude. Spojené štáty popreli takýto „dar“, v súvislosti s ktorým zostal Kyjev bez stíhačiek, a Poliaci stále nevedia, čo so sovietskymi lietadlami.

Peter Nagy

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov