Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť, História,

Andrej Fursov: Antiutópie sa stávajú realitou. Konečný cieľ svetovej elity

Globalizácia je v mnohom ekvivalentom anglických ohrád 16. a 17. storočia, len v globálnom meradle; ciele sú rovnaké: prerozdelenie príjmov a majetku v prospech horných 20% obyvateľstva (mimo jadra kapsystemu čo je 3-10%), vytváranie nových bohatých a nových chudobných v krutej politicko – ekonomickej hre s nulovým súčtom, ak niekomu pribudne potom niekomu ubudne.


 

Súčasný trestno-právny systém zasahuje bežné spoločenské vrstvy viac a silnejšie ako ich elitu. Okradnúť človeka je zločin. Okradnúť celé štáty, národy, pripraviť ich o zdroje, poškodiť životné prostredie – to je zníženie nákladov a racionalizácia; spomeňte si na Perkinsa. Navyše, zločiny na vrchole a tých na vrchole sa ťažko riešia, pretože si to vyžaduje právne a finančné znalosti systému, ktoré outsideri nemajú. V dôsledku toho je kriminalita silne spojená s „podtriedou“ a jej getom, teda s miestnou úrovňou. Takto dochádza k polarizácii: právo a poriadok na globálnej úrovni, kriminalita a chaos na lokálnej úrovni.

 

Pozrite sa, čo sa deje od polovice 70. rokov. Presnejšie, od roku 75 keď sa objavila správa pre Rímsky klub, ktorú napísali Huntington, Watanuki a Croisier, „Kríza demokracie“. Tam to bolo povedané čierne na bielom, že treba skončiť s prebytkom demokracie, lebo prináša veľa problémov. To bol začiatok demontáže celého tohto systému. A pozrite sa, čo teraz vidíme. Štát ako taký je výrazne oslabený, občianska spoločnosť sa zmenšuje, masové vzdelávanie sa ničí. Ako to u nás hovoria? “Naše vzdelanie je zničené!” Áno! Máme veľmi zlé školstvo. Ale Američania to urobili už v 90. rokoch.

 

Jednou z úloh svetovej elity pri vytváraní dna sveta „novej normality“ je deštrukcia spoločnosti ako celku jej rozdelením na desiatky menšín a podporovaním extrémnych foriem individualizmu na jednej strane, na strane druhej – zjednodušenie, primitivizácia správania a psychológie cez deštrukciu skutočnej kultúry (začiatok dala kontrakultúra 60. rokov), výchova, fyziológia správania, premena ľudí na „chodiace žalúdky“, teda na trénovaných biorobotov („fyletická evolúcia”).

 

“Globalizácia, ničiaca všetky druhy bio – a kultúrnej diverzity, privádza ľudstvo do mimoriadne znepokojujúceho a zraniteľného stavu. Globálny svet buduje post-ľudskú realitu, v ktorej “kvitnúca zložitosť” svetovej kultúry odchádza a nahrádza sa priestorom univerzálneho spotrebiteľa. Sme svedkami miznutia kultúrnej diverzity „Strácame rozmanitosť života ľudí, jazyky, národy, etnické skupiny navždy miznú. Strácame stáročné kultúrne dedičstvo ľudstva.“ Boris Akimov (zakladateľ organizácie ANO “Veľká zem”).

 

Zjednodušenie spoločnosti by ich malo podľa plánu ultraglobalistov navždy postaviť do služieb troch zákonov kybernetiky: riadiaci systém musí silou a zložitosťou prevyšovať ovládaný ( Wiener – Shannon – Ashby),  riadiaci systém musí byť schopný predpovedať vývoj riadeného systému v predstihu ( Anochin – Pivo ) a v zložitom hierarchicky organizovanom systéme možno zabezpečiť diverzitu na najvyššej úrovni znížením diverzity na nižších úrovniach ( Sedov-Nazaretjan ).

 

Ak spravovanú spoločnosť čo najviac zjednodušíme, potlačíme v nej kvalitatívnu diverzitu, potom nám nemôže veľmi záležať na rozvoji a komplikácii štruktúr našich blízkych. Táto možnosť má však nevýhodu, pretože každý zisk je stratou. Touto stránkou je degradácia elity, ktorá nevyhnutne „priletí“ ako bumerang.

 

A ak by sa ich plán mohol uviesť do praxe, potom čas jeho existencie bude – podľa „Buddenbrookovho princípu“, nie viac ako štyri generácie. A potom – kolaps a nová doba temna. Na vyriešenie tohto problému budete potrebovať svoj vlastný analóg Seldenovho plánu, ako v Asimovovej „Akadémii“. Ale kde sa má vziať v podmienkach demagnetizovaných elít, ktoré sa sústredili na sociálny dril?

Andrej Fursov

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

*FB obmedzuje publikovanie našich príspevkov, odporúčame nás sledovať aj na Telegrame

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov