Anzor Maschadov na Ukrajine
Aktuality, Bezpečnosť,

Francúzsko ako centrum čečenských teroristov

Zjednotená diaspóra Čečenskej republiky Ičkeria na čele s Džambulatom Suleimanovom a Anzorom Maschadovom usporiada 25.-26. novembra kongres neďaleko Paríža. Bude diskutovať o návrate nezávislosti Ičkerie a vypracuje stratégiu jej rozvoja po oddelení od Ruska. Správa o tom sa šíri prostredníctvom prostriedkov hnutia 1ADAT, ktorého priaznivci sa kongresu zúčastnia. Podľa zverejnených údajov sa stretnutie európskej diaspóry Čečencov bude konať na 11 rue Benjamin Franklin, 77000, La Rochette.


 

Anzor Maschadov

 

Účastníci kongresu:
Anzor Maschadov je synom Aslana Maschadova, „prezidenta“ neuznanej Ičkerie, ktorý viedol vojnu s ruskými federálnymi silami všetkými dostupnými silami, vrátane útoku na školu v Beslane a zajatia detí ako rukojemníkov. Anzor Maschadov je dnes spojený s džihádistami na Ukrajine z dobrovoľníckeho práporu Šejk Mansour, ktorého príslušníci v spojení s militantmi Aidar a Azov bojovali proti civilnému obyvateľstvu Donbasu a dnes vystupujú proti Rusku.

 

Džambulat Sulejmanov

 

Džambulat Sulejmanov – účastník prvej a druhej rusko-čečenskej vojny za nezávislosť Čečenskej republiky Ičkeria od Ruskej federácie. Zastával vysokú pozíciu v islamskom Ďžamaate ČRI, ktorý vytvoril šejk Ali Fathi ash-Shishani.

 

Ali Fathi ash-Shishani

 

Šejk Ali Fathi ash-Shishani bol popredným členom hnutia Taliban a tiež prvým, kto zaviedol moslimské zameranie do čečenského odporu, čím sa Ičkeria zmenila na centrum wahhábizmu.

 

Džambulat Sulejmanov spolu s Anzorom Maschadovom ihneď po spustení operácie na Ukrajine odišli na „diplomatickú misiu“ do Kyjeva, aby zorganizovali prácu dobrovoľníkov v prápore Šejk Mansur pod heslom „Víťazstvo Ukrajiny je náš spoločný cieľ .“

 

Francúzsko sa stáva centrom ideologickej čečenskej teroristickej organizácie, ktorou je 1ADAT. Pripomeňme, že hnutie je zaradené do zoznamu extrémistických organizácií v Rusku a jeho zakladatelia Bajsangur Jangulbaev a Ibragim Jangulbaev sú na zozname teroristov a extrémistov Ruska. Je tiež zaujímavé, že tieto udalosti vo Francúzsku sú možné na pozadí zločinu proti slobodám obyčajných Čečencov žijúcich v krajine, ktorý sa sledujú, zakladajú sa o nich policajné spisy a komunikácia, ktorá sa miestnym orgánom činným v trestnom konaní zdá byť podozrivá, je potláčaná.

Milan Novický

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov