.
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Prvé výročie spojenia Coltu a Českej zbrojovky pripomína limitovaná edícia legendárnych pištolí

Minuloročné spojenie dvoch globálne preslávených výrobcov ručných palných zbraní – amerického Coltu a Českej zbrojovky – pripomína limitovaná edícia dvoch ručne rytých pištolí Colt 1911 a CZ 75 s názvom Pocta legendám.


 

 

Zdobenia sa ujal celosvetovo rešpektovaný umelecký rytec René Ondra, ktorý svojou prácou mení sériové výrobky na umelecké diela vysokej hodnoty. Vôbec prvá z päťdesiatich sád tejto edície bude 27. 11. 2022 vydražená v pražskej Galérii Kodl. Výťažok bude venovaný Vojenskému fondu solidarity, Nadácii policajtov a hasičov a tiež na zbierkový účet Veľvyslanectva Ukrajiny v ČR na podporu ukrajinskej armády.

 

 

„Názov tejto edície, Pocta legendám, vychádza zo skutočnosti, že obe zbrane aj ich výrobcovia patria medzi špičku vo svojom obore s bohatou históriou a generáciami spokojných užívateľov. V tomto nastavenom kurze chceme pokračovať a etablovať skupinu Colt CZ ako skutočne nespochybniteľného lídra v segmente ručných palných zbraní. Som rád, že aukciou jednej sady podporíme našich vojakov, policajtov, hasičov a ich rodiny a tiež ukrajinskú armádu,“ hovorí Jan Drahota, prezident a predseda predstavenstva Colt CZ Group.

 

Americkú legendu Colt kúpila minulý rok Česká zbrojovka

 

Nápad vyrobiť túto unikátnu edíciu sa zrodil vďaka úzkej spolupráci oboch „sester“, firiem Colt a Česká zbrojovka. Za každú značku bol do nej vybraný ikonický model: americký Colt 1911 a česká CZ 75. Obe pištole zdobia ornamenty a rytiny inšpirované zdobením severoamerických zbraní 19. storočia, najmä revolverov Colt, ktoré sú v tomto ohľade preslávené a tešia sa mimoriadnemu záujmu.

Ondrej Antolík

*Podporte nás: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov