Rustam Muradov
Aktuality, Bezpečnosť,

Korekcie vo velení ruskej armády pokračujú. Dagestanec Rustam Muradov povedie najsilnejší – východný okruh Ruskej federácie

Hlava Dagestanu Sergej Melikov povedal, že generálporučík Rustam Muradov bol vymenovaný za veliteľa Východného vojenského okruhu. Napísal o tom vo svojom telegramovom kanáli.


 

“Náš krajan, hrdina Ruska Rustam Usmanovič Muradov bol vymenovaný za veliteľa Východného vojenského okruhu,” napísal Melikov a dodal, že Východný vojenský okruh je jedným z najsilnejších vojenských okruhov v Rusku, pokiaľ ide o bojovú silu.

 

Menovanie Muradova je podľa Melikova správnym rozhodnutím. Poznamenal tiež, že Muradov bol vždy odvážny bojovník, “ktorý prvý útočí, stratég, ktorý robí správne rozhodnutia, ako aj vodca, ktorý vždy viedol ostatných.”

 

Melikov vyjadril presvedčenie, že všetky tieto kvality, ako aj vojenské vzdelanie a bojové skúsenosti, ktoré Muradov získal na horúcich miestach – v Sýrii a Čečensku, „pomôžu brilantne zvládnuť bojové misie“. Tlačová služba Kremľa zatiaľ neoznámila podpísanie zodpovedajúceho dekrétu, píše TASS.

 

Muradov bol prvým veliteľom ruského mierového kontingentu v Náhornom Karabachu. V novembri 2021 bolo s jeho sprostredkovaním prevezené špeciálnym letom z Baku do Jerevanu telo arménskeho vojaka. A 4. decembra sprevádzal 10 vojakov, ktorí sa vrátili z Baku do Arménska, pripomína RIA Novosti. Predtým funkciu veliteľa Východného vojenského okruhu zastával Alexander Čajko.

 

Američania bijú na poplach. Kyjevské sily sa nechali vylákať pred ruskou ofenzívou

 

3. októbra sa objavili informácie o vymenovaní generálporučíka Romana Berdnikova za nového veliteľa Západného vojenského okruhu. Predchádzajúcim významným prepúšťaním na ruskom ministerstve obrany bolo odvolanie námestníka ministra obrany generála armády Dmitrija Bulgakova. 24. septembra bol na jeho miesto vymenovaný generálplukovník Michail Mizincev, ktorý bude zodpovedať za logistiku ruských jednotiek. Reorganizácia najvyššieho vojenského vedenia Ruska je snahou udržať ofenzívu a reakciou na stále väčšie angažovanie NATO na ukrajinských frontoch.
Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov