Graffiti „PMC Wagner“ na jednom z domov v meste #Belehrad.
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf Wagnerovcov: Patríme do strany “Vojna až do konca za každú cenu, aby sme neurobili hanbu Veľkému Rusku”

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú v špeciálnej vojenskej operácii, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov.V kupjanskom smere sa Kyjev so silami až troch práporových taktických skupín neúspešne pokúsil obnoviť ofenzívu na Peršotravnevoje, Kislovku a Berestovoje. Všetky útoky boli odrazené rozhodnými akciami ruských vojsk. Zničených bolo viac ako 120 vojakov ozbrojených síl Ukrajiny, 5 tankov, 12 bojových obrnených transportérov a 14 vozidiel.


 

V krasnolimanskom smere vojenské formácie kyjevského režimu aktívne bojové akcie nepodnikli.

 

Dve ukrajinské diverzné a prieskumné skupiny boli zničené paľbou ruského delostrelectva pri obci Petrovskoje v Charkovskej oblasti. Zlikvidovaných bolo 25 militantov a dva pick-upy s ťažkými guľometmi.

 

V arťomovskom smere bola v dôsledku útočných akcií spojeneckých síl oslobodená dedina Zajcevo v Doneckej ľudovej republike. Zlikvidovaných bolo viac ako 120 vojakov 58. motorizovanej pechoty a 128. horskej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, ako aj tri bojové vozidlá pechoty.

 

Pri obci Novyj Komar v Doneckej ľudovej republike bolo leteckými útokmi Ruska zničených až 60 vojakov 56. motorizovanej pešej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny, dva tanky a päť vozidiel.

 

V andrejevsko-krivorožskom smere sa Kyjev s pomocou štyroch práporových taktických skupín počas dňa opakovane pokúšal prelomiť obranu našich jednotiek v smere na obce Dudčany, Suchanovo, Sadok a Bruskinskoje.

 

Vo všetkých smeroch boli kyjevské sily zatlačené späť z obrannej línie ruských jednotiek. Zničených bolo viac ako 100 ukrajinských vojakov, šesť tankov, osem obrnených transportérov a deväť vozidiel.

 

V dôsledku raketových a leteckých útokov ruských vzdušných a kozmických síl na objekty dočasného rozmiestnenia 35. námornej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v obci Davydov Brod v Chersonskej oblasti, 46. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v obci Murachovka v Nikolajevskej oblasti a 60. pešej brigády v obciach Trifonovka a Novaja Kamenka v Chersonskej oblasti bolo zničených viac ako 280 ukrajinských vojakov a deväť jednotiek vojenskej techniky.

 

Vysoko presnými raketovými údermi ruských leteckých a kozmických síl boli zničené tri ukrajinské pontónové mosty cez rieku Ingulec pri obciach Velikoje Artakovo v Nikolajevskej oblasti, Novogrigorovka a Belaja Krinica v Chersonskej oblasti.

 

Operačno-taktické a armádne letectvo, raketové sily a delostrelectvo zasiahli osem veliteľských stanovíšť Ozbrojených síl Ukrajiny, 63 delostreleckých jednotiek v palebných postaveniach, živú silu a vojenskú techniku ​​v 173 miestach.

 

Štyri sklady munície a raketových a delostreleckých zbraní boli zničené v obciach Seversk a Vodjanoje v Doneckej ľudovej republike, ako aj v meste Záporožie.

 

Počas protibatériového boja boli zasiahnuté dve ukrajinské batérie viacnásobných raketových systémov „Grad“ v obci Dvurečnaja v Charkovskej oblasti a Karpovka v Doneckej ľudovej republike.

 

Stíhacie lietadlá ruských vzdušných síl zostrelili dve lietadlá ukrajinských vzdušných síl — jeden MiG-29 pri obci Novogrodovka a jeden Su-24 pri obci Sviridonovka v Doneckej ľudovej republike.

 

Systémy protivzdušnej obrany zničili deväť ukrajinských bezpilotných lietadiel v oblastiach Červonoarmejskoje, Dmitrijenko a Čarovnoje v Chersonskej oblasti, Pokrovskoje, Poltava, Troickoje v Luganskej ľudovej republike a Orlinskoje a Mospino v Doneckej ľudovej republike.

 

Okrem toho boli pri obci Velikaja Novoselka v Doneckej ľudovej republike zostrelené tri rakety systému „Oľcha“.

 

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 315 lietadiel, 157 vrtuľníkov, 2160 bezpilotných lietadiel, 379 protilietadlových raketových systémov, 5412 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 862 raketometov, 3452 poľných diel a mínometov, ako aj 6316 špeciálnych vojenských vozidiel.

 

Podnikateľ Jevgenij Prigožin, známy aj ako zakladateľ a „otec“ známej súkromnej bojovej skupiny Wagner, známej v mnohých častiach sveta, povedal, že spolu so šéfom Čečenska Ramzanom Kadyrovom patria k strane “Vojna až do konca za každú cenu, aby nebolo zahanbené Veľké Rusko”. Podnikateľ tak komentoval slová zástupcu Štátnej dumy, tajomníka Ústredného výboru Komunistickej strany Ruskej federácie Sergeja Obuchova o „podpore kapitulačnej strany“.

 

Tlačová služba spoločnosti Concord (Wagner) dostala zodpovedajúcu žiadosť od redaktorov publikácie RTVI. Podnikateľ poznamenal, že o námestníkovi Obuchovovi nikdy nepočul a jeho slová nedokázal vyhodnotiť.
“Nepoznám zástupcu Obucova a nikdy som o ňom nepočul, takže nemôžem hodnotiť jeho slová. Každý má právo na svoj názor, ale rád by som poznamenal, že ja a Kadyrov patríme do strany “Vojna až do konca za každú cenu, aby sme neurobili hanbu Veľkému Rusku.” Na rozdiel od mnohých iných predstaviteľov strany „Demagógovia a rečníci na mäkkých pohovkách“, povedal Prigožin.

 

Zakladateľ súkromnej bojovej skupiny Wagner ponúka trestancom odčiniť svoju vinu v boji. Video

 

Podnikateľ ponúkol všetkým „váhajúcim a pochybujúcim“ ľuďom, aby prišli do prvej línie a so samopalom v rukách dávali pripomienky v zákopoch. Prigožin zdôraznil, že v tomto prípade by ich radi počúvali.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov