Útoky na výcvikové stredisko Síl špeciálnych operácií v Očakove
Aktuality, Bezpečnosť,

V Očakove bolo zničené veliteľstvo a základňa Výcvikového strediska pre špeciálne operácie síl „Juh“ ukrajinského námorníctva

Ozbrojené sily Ruskej federácie pokračujú vo vedení špeciálnej vojenskej operácie, o jej priebehu informoval generálporučík Igor Konašenkov.


 

Vysoko presné údery ruských vzdušných a kozmických síl pri meste Nikolajev zasiahli body nasadenia 28. motorizovanej pešej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny.

V Charkovskej oblasti boli zasiahnuté body dočasného nasadenia 66. mechanizovanej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny v obci Dvurečnaja a meste Kupjansk, ako aj nacistická formácia „Kraken“ v Charkove.

 

Pozície 80. výsadkovej útočnej brigády Ozbrojených síl Ukrajiny zasiahla vysoko presná raketa pri meste Seversk v Doneckej ľudovej republike.

 

Pri týchto útokoch dosiahli straty nepriateľa viac ako štyristo mŕtvych a zranených ukrajinských vojakov, bolo zničených viac ako dvadsať obrnených transportérov a vozidiel. Zničených bolo aj viac ako tri tisícky munície pre raketové a kanónové delostrelectvo rôznych kalibrov.

 

Údery operačno-taktického a armádneho letectva, raketových síl a delostrelectva zasiahli počas dňa deväť veliteľských stanovíšť Ozbrojených síl Ukrajiny v oblastiach Seversk, Verchnekamenskoje, Zvanovka a Pavlovka v Doneckej ľudovej republike, Guľjajpole a Poltavka v Záporožskej oblasti, Murachovka, Olenovka a Ukrajinka v Nikolajevskej oblasti, ako aj 65 delostreleckých jednotiek, živá sila a vojenská technika Ozbrojených síl Ukrajiny v 234 miestach.

 

Osem skladov raketových a delostreleckých zbraní a munície bolo zničených pri meste Nikolajev, obciach Petrovskoje, Pervomajskoje a Kurachovo v Doneckej ľudovej republike a Omeľnik a Veseljanka v Záporožskej oblasti.

 

Pri meste Soledar bol zničený protilietadlový raketový systém „Osa-AKM“.

 

Systémy protivzdušnej obrany zostrelili päť bezpilotných lietadiel v oblastiach Avdejevka v Doneckej ľudovej republike, Tomarino a Stepovoje v Chersonskej oblasti.

 

Okrem toho bolo zostrelených 53 rakiet viacnásobných odpaľovacích raketových systémov HIMARS a „Oľcha“ pri obci Avdotino v Doneckej ľudovej republike, Golaja Pristaň, Novaja Kachovka, Antonovka a Vesjoloje v Chersonskej oblasti a Mirnoje v Záporožskej oblasti.

 

Celkovo bolo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie zničených 293 lietadiel, 155 vrtuľníkov, 1965 bezpilotných lietadiel, 375 protilietadlových raketových systémov, 4940 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 837 raketometov, 3392 poľných diel a mínometov, ako aj 5616 špeciálnych vojenských automobilov.

 

 

Ruské ozbrojené sily zaútočili na výcvikové stredisko Síl špeciálnych operácií v Očakove, pričom zničili veliteľstvo a základňu ukrajinského námorníctva. Južným smerom Kyjev napriek vzniknutým stratám pokračuje v útokoch na pozície spojeneckých jednotiek. Na lokalite Andreevsky ešte nedošlo k stúpnutiu hladiny rieky Ingulec, zrejme voda ešte nedorazila. Ruské sily útočili na hrádzu v Iskrovke v Kirovogradskej oblasti a opäť v Krivoj Rogu. Kým voda ešte nestúpla, ruské delostrelectvo opäť zasiahlo predmostie ukrajinských síl.

 

 

Ruské letecké a kozmické sily zaútočili na výcvikové stredisko „Juh“ ukrajinského námorníctva v Očakove, pričom zničili veliteľstvo a výcvikovú základňu. V oblasti Nikolajev sa dostali pod útok zálohy Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

V smere na Charkov sa ukrajinské ozbrojené sily snažia zriadiť prechody cez Oskol. Vysoko presné rakety zasiahli 66. brigádu v Kupjanskej oblasti, ako aj národný prápor Kraken v Charkovskej oblasti.

 

V Severskej oblasti vysoko presné rakety zasiahli pozície 80. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny. Len za deň mali viac ako 400 zabitých a zranených ľudí, bolo zničených viac ako 20 obrnených vozidiel a vozidiel. Zničený bol aj muničný sklad, v ktorom bolo uložených viac ako 3 000 nábojov pre raketomety a delostrelectvo rôznych kalibrov. V oblasti Soledar bol zničený systém protivzdušnej obrany Osa-AKM. Protilietadloví strelci zostrelili päť bezpilotných lietadiel a zachytili 53 striel HIMARS a Vilcha, najmä v regiónoch Cherson a Záporožie.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov