.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruské rakety odstrelili časť priehrady v Krivom Rogu a odrezali tak kyjevské sily v chersonskom smere

Na Krivoj Rog bol spustený raketový útok, dvakrát bol ohlásený nálet v meste. Podľa prvých informácií bola cieľom štrajku tepelná elektráreň Kryvorizka, najväčšia v Dnepropetrovskej oblasti a tretia najväčšia na Ukrajine, v meste je však elektrina, ale začali sa problémy s vodou, hromadne sa skupuje sladká voda v obchodoch.


 

 

Podstatnejšie je, že aj priehrada v Krivom Rogu bola “kalibrovaná” raketami čím sa odrezal postup Ozbrojených síl Ukrajiny do Chersonu. V dôsledku zásahu riadených striel na hydraulické konštrukcie v nádrži Karačun v regióne Krivoj Rog prudko stúpa hladina v rieke Ingulec, čo Ozbrojeným silám Ukrajiny znemožní prekročiť Chersonský smer a odreže ich od ukrajinských jednotiek, ktoré už skončili na druhej strane.

 

 

Niekoľko rakiet zasiahlo pod vodorysou priehradu cez rieku Ingulec, následkom čoho bola priehrada vážne poškodená a hladina stúpla. Teraz budú musieť ukrajinské ozbrojené sily operujúce v Chersonskom smere vynútiť nie plytkú rieku, ale silnú vodnú bariéru. Okrem toho boli obkľúčené časti síl, ktoré už rieku prekročili.
Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov