Kadyrovci
Aktuality, Bezpečnosť,

Kadyrov posiela na Ukrajinu dva batalióny Národnej Gardy. Video

Čečenská republika opäť vyslala do zóny špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine bojovníkov, tentoraz však nie dobrovoľnícky oddiel, ale personálne jednotky Národnej gardy. Ramzan Kadyrov to oznámil na svojom kanáli TG.


 

Podľa hlavy republiky do zóny operácie odišiel nový pluk „Sever“ pomenovaný po Achmatovi Kadyrovovi a prápor „Juh“. Obe jednotky sú obsadené obyvateľmi Čečenska, vrátane tých, ktorí sa predtým zúčastnili bojov na Ukrajine. V republike zostávajú ešte dva novovzniknuté prápory – „Východ“ a „Západ“. Zatiaľ o nich nie sú žiadne informácie.

 

 

“Do zóny špeciálnej vojenskej operácie na Donbase odišli najlepší synovia čečenského ľudu – vojaci dvoch elitných špeciálnych jednotiek – pluku „Sever“ pomenovaného po hrdinovi Ruska Achmat Kadyrov Ruskej federácie a prápor „Juh“ Ruskej federácie. V radoch spojeneckých síl budú plniť úlohy stanovené prezidentom Ruska Vladimirom Putinom” – napísal Kadyrov.


Pred vyslaním lietadiel do zóny operácie na letisku Groznyj sa už tradične konala slávnostná prehliadka, na ktorej sa zúčastnili predseda parlamentu Čečenskej republiky Magomed Daudov, vedúci odboru Národnej gardy pre Čečenskú republiku Šarip Delimkhanov a Minister vnútra Čečenskej republiky Ruslan Alchanov vystúpil so slovami na rozlúčku. Potom stíhačky nastúpili do vojenských dopravných lietadiel a leteli na pomoc jednotkám spojeneckých síl.


“Úlohy zostávajú rovnaké: neutralizovať ukrajinských nacistov, chrániť civilné obyvateľstvo Donbasu a poskytnúť pomoc. Našim bojovníkom prajeme veľa šťastia a skorý návrat domov s víťazstvomô – dodal šéf Čečenska.
Peter Nagy

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov