Žanna Tal
Aktuality, Bezpečnosť,

Dcéra majstra sveta v šachu Michajla Talja o tom, prečo Západ bojuje s Ruskom

Žanna Michajlovna sa pred tromi rokmi rozhodla vrátiť späť do Ruska, teraz má možnosť porovnávať. A prišla s emocionálnou výzvou premýšľavého člověka.


 

Viete prečo proti Rusku tak útočia ? Prečo nasleduje výpad za výpadom, lož za lžou ? Prečo sa všetkými silami snažia narušiť našu stabilitu? A to jak zvonku, tak i zvnútra?

 

Ano, pretože “oni”, naši nepriatelia sa naraz zľakli. Podcenili nás, zaspali…

 

Zľakli se nielen návratu Krymu, nielen našej pomoci Sýrii, nielen znovuzrodeniu našej armády.

 

Nie sme len “agresori”, prezentovať agresivitu nemôžu nijak dovoliť. Nie sme len “hrozné impérium”, ktoré si chce všetkých podmaniť.

 

Nie. Viac sa zľakli niečoho ineho. Mnohem horšieho.. Stali sme sa pre nich oveľa horšími…

 

Začali sme ľudstvu pripomínať jeho sen. Ktorý predčí materiálne! Kteoý ide omnoho ďalej, než sa dobre najesť, mať auto a najnovší telefon nebo tablet.

 

Po Kryme sme začali pomaly chápať, že dobre žiť nie je to hlavné. Že “hviezdy” sú dôležitejšie ako saláma. Že .. opäť môžete sníť o tom, že budete kozmonautom a nie manažérom. Že sú posvätné dni !! Že sme schopní vytvoriť Nesmrteľný pluk, ktorého sa zúčastňujú nielen starci veteráni, ale aj deti.

 

Že Rusko bolo stvorené pre niečo veľkolepé, veľké … Zľakli se. Desivo.

 

A používajú všetku silu, aby v nás zlikvidovali všetko toto.

 

A teda sa stalo, čo teraz s hrôzou pozorujú. A to na sociálnych sieťach i v takzvaných médiách, pretože skutočných novinárov a dôveryhodných publikácií ostalo len niekoľko! A aj tieto sa prestanú čítať. Je to slozité, nezajímavé, musí sa pri tom myslieť.

 

V množstve sociálnych sietí prevzali kormidlo demotivátory a hlúpe, neoverené fejky.

 

Opäť sa nás snažia zvieť primitivním “cestami, obchodmi a penziami”, a zo všetkých sil otriasť krajínou.

Tak logicke!

 

Nestabilný štát sa lepšie ovláda, ľahšie sa mu vnucujú všemožné pôžičky a môžete si tu zem kúpiť za korálky, ako sa to stalo na Ukrajine. A ľudí zase premeniť v dobytok, urobiť z nich ideálneho “europského, civilizovaného člověka”.

 

Poslednou dobou sa mi pri pohľade na určitých ľudí vybavuje rozprávka o “Snehovej královne” (H.Ch. Andersen) .

 

Ale jak ohromné zrkadlo se muselo tau rozbít! A koľko črepín z neho sa muselo ľuďom dostať do očí..

 

A vidíme výsledok. Všetky ruže jsú im hnusné, babičky staré a scvrknuté, všetko okolo je čierne a zlé, vôbec nič dobré nie je a nikdy nebude.

 

A tu sú, klepú sa pri zberaní špinavého ľadu, a zbesilo se snažia dáť dohromady slovo “BLATO”. A v tomto blAte topIA svoju dušU. A noria se stále hlbšie.

 

Veď je to tak pohodlné.. Keď sú všetci mizerovia a všetko je zle, prečo sa vôbec snažiť? Toto “všade sú zlodeji” zbavuje človeka vlastnej zodpovednosti a ponára ho do pasivity. V horšom prípade pociťujú šťastie z toho, že sú “obete”.

 

Ale Gerd (pozri Snehová kráľovná) dnes toľko nie je. Všetkým sa nedostane horúceho srdca a legendárneho “snip-snap-sure, všetko dopadne dobre”… A áno, “dobré dievčatá” a “čarodejníka” na verejnosť nepúšťajú. Tlačí na nás tak ako nikdy predtým.

 

Ponoriť ľudí do tohto mentálneho blata – to je presne to, čo chcú naši neprajníci.

 

Zviesť nás z tej pre nich nebezpečnej cesty, na ktorú sme sa vydali pred pár rokmi…

 

Tak im nedovoľte uspieť. Vymaňte sa z toho blata. Nenechajte sa zmiasť primitívnymi, emočnými skratkami. Overujte si informácie, čítajte ďalej než len záhlavie a obrázky. Neskáčte na udičku “penzie a cesty, zlodeji a grázli”.

 

Musíme držať latku “hviezd”, dokonca aj keď v našom štáte nie je všetko v poriadku. Premýšľajte a spomeňte si, koľko toho bolo u nás zničeného. A koľko síl a energie vrhli do zničenia zvyšku.

 

Nenechajte ich opäť vyhrať.

 

Môžete sa pokúsiť zlepšiť krajinu, môžete konštruktívne kritizovať.

 

Nielen môžete, musíte!

 

Ale s pokojom a konštruktívne. A nie podľa principu “všetko zničiť a potom … ” Nebude žiadny nový krásny svet. Len trosky a bieda. História

nám to jasne ukázala. A nie raz.

 

Nezabúdajte, aká krehká je situácia vo vnútri aj vonku.

 

A nikdy nezabúdajte na to, že sme sa narodili pre veľké ciele. Pre hviezdy…

 

A tieto hviezdy – to je tajný a zabudnutý sen našich nepriateľov. O ktorom môžu len snívať, ale nikdy ho nedosiahnu.

 

Nemajú na to mentalitu, ani dušu.

 

Sme silnejší, Rovnako zvíťazíme. Verím. Nie, viem…

Žanna Tal

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov