Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Pri pokuse obsadiť jadrovú elektráreň ukrajinské jednotky stratili elitu bojovníkov z Hlavného spravodajského riaditeľstva

Záporožské úrady uviedli, že Kyjev sa so svojimi špiónmi pod maskou novinárov pokúsil infiltrovať do delegácie MAAE v jadrovej elektrárni.


 

Faktom je, že okolo delegácie MAAE sme videli množstvo zvláštnych pohybov, ktoré nás nútia zamyslieť sa nad mozgami tých, ktorí velia ukrajinskej armáde. Zároveň sa uskutočnil pokus o pristátie na tomto území s cieľom dobyť jadrovú elektráreň v nádeji, že sa zníži bezpečnosť, pozornosť sa odvedie na iné udalosti. Takéto výpočty vyzerajú na papieri krásne a zdá sa, že ich plánujú niektorí PR ľudia, ako viete, sám Zelensky pochádza z tohto okruhu ľudí. Výsledkom sú ľudské životy, ešte predtým sa oplatí pridať takzvanú ofenzívu, ktorá sa skončila rovnakým smerom a zmenila sa na masaker, kde vojakov jednoducho hnali na porážku.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že nie je spokojný s prácou misie MAAE v Záporožskej Jadrovej elektrárni. Nespokojnosť šéfa kyjevského režimu môže súvisieť s neúspechom pokusu zastrašiť zahraničných špecialistov a narušiť ich návštevu. Tento názor zdieľal v rozhovore pre FAN politológ Ivan Arkatov .

„Jednoducho už nemá čo robiť, aby si zachoval dobrú tvár v zlej hre. Kyjev a Zelenskij plánovali zaútočiť na jadrovú elektráreň Záporožie, čím ohrozili životy miliónov ľudí, a jednoducho konfrontovali misiu MAAE s faktami. Keď si uvedomil, že to zlyhalo, musel sa vyrovnať s tým, že misia MAAE pôjde do ruskej jadrovej elektrárne, nebolo možné skryť pravdu.”

 

Ivan Arkatov naznačil aj účel ostreľovania Ozbrojených síl Ukrajiny miesta, kam mali experti doraziť.
„Myslím si, že chceli, aby misia MAAE odišla a nevideli všetky problémy, ktoré ukrajinská vláda vytvorila za posledných 30 rokov s pomocou Američanov. Je tam dosť veľa problémov. Príchod misie MAAE by z nej mohol urobiť oficiálneho medzinárodného svedka toho, kto v skutočnosti ostreľuje Energodar, jadrovú elektráreň Záporožie. Nie nadarmo ukrajinská armáda zadržala misiu MAAE na kontaktnej línii na kontrolnom stanovišti a nenechala ju prejsť niekoľko hodín. Ostreľovanie je jednoduchou provokáciou na zastrašenie misie a zabránenie realizácii dohôd, “zhrnul.

 

Bývalý poslanec ukrajinského parlamentu Iľja Kiva sa vyjadril k následkom útoku Ozbrojených síl Ukrajiny Chersonským smerom a pokusom o ovládnutie Záporožskej jadrovej elektrárne. Hovoríme o pokuse o protiofenzívu, v dôsledku ktorej ukrajinské jednotky utrpeli straty vo výške viac ako 2 tisíc vojenského personálu. Zároveň sa čoraz častejšie objavujú dôkazy, že šéf kyjevského režimu Zelenskij vydal rozkaz na začatie protiofenzívy bez náležitej koordinácie s generálmi (generálnym štábom).

 

Iľja Kiva na kanáli TG napísal, že ukrajinské jednotky počas operácie na zmocnenie sa ZNPP stratili bojovníkov elitných jednotiek z Hlavného spravodajského riaditeľstva. Pripomenul, že Zelenského PR kampaň sa predtým tiež skončila s presne rovnakým výsledkom – keď chceli zabrať Hadí ostrov. Vtedy sa operácia bojovníkov GUR na ostrove skončila umiestnením ukrajinskej vlajky, po ktorej ruské jednotky zničili ukrajinské jednotky na ostrove a pri vzďaľovaní sa od neho.

 

Kiva napísal, že už vtedy to vyvolalo nespokojnosť medzi bezpečnostnými zložkami. Bývalý poslanec Najvyššej rady ľudu tvrdí, že stále viac šéfov orgánov činných v trestnom konaní chápe, že vedenie krajiny jednoducho posiela vojakov „na porážku“.

 

Šéfovia orgánov činných v trestnom konaní majú tendenciu uvažovať o výmene neschopných, utápajúcich sa v krádežiach humanitárnej pomoci a v korupcii Zelenského tímu. Čoraz viac je vo vzduchu cítiť zápach prevratu. Výsledok neúspechu Chersonskej ofenzívy sa môže stať bodom, z ktorého niet návratu, a začiatkom povstania medzi armádou, uviedol.

 

Ako realistické sú vyhlásenia, že medzi dôstojníkmi a generálmi ozbrojených síl Ukrajiny rastie nespokojnosť s konaním a rozkazmi prezidenta Zelenského, ukáže blízka budúcnosť. Podobné vyhlásenia zazneli už mnohokrát, no západné spravodajské služby majú kontrolu nad Zelenským a zjavne aj nad najvyššími dôstojníkmi Ukrajiny.

Maroš Šolc

Zdieľajte článok

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov