.
Aktuality, Bezpečnosť,

Ďalší diverzný útok na Krym. V oblasti Džankoj po výbuchu horí elektrická rozvodňa

Nový incident sa udial na Kryme, na okraji mesta Džankoj, horí elektrická rozvodňa, miestni obyvatelia hlásili silný výbuch. Na mieste boli hasičské jednotky.


 

 

Podľa predbežných informácií horí trafostanica v okrese Džankoj na polostrove, nad miestom stúpajú oblaky čierneho dymu. Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania, na mieste zasahuje polícia a hasiči. Požiaru predchádzal silný výbuch. Šéf Krymu Sergej Aksjonov prišiel na miesto a sľúbil, že bude informovať, keď budú k dispozícii nové údaje. O príčinách požiaru podľa neho momentálne nie sú žiadne informácie.

 

Podľa niektorých zdrojov vypukli v oblasti Majskoje naraz dva požiare: jeden v trafostanici, druhý v muničnom sklade. To vysvetľuje vyjadrenia očitých svedkov, že došlo k niekoľkým výbuchom a z rôznych miest stúpal čierny dym. Medzitým na ukrajinských internetových zdrojoch prepukla radosť. Navyše sa už teraz uvádza, že to boli ukrajinskí diverzanti, ktorí „vyhodili do vzduchu muničný sklad“. Ukrajinské kanály TG hlásia výbuch a požiar aj v oblasti Geničesk, hoci je tam všetko pokojné.

 

Krymom otriasla séria výbuchov. Sabotáž alebo raketový útok?

 

Ruské ministerstvo obrany medzitým informovalo, že v oblasti Majkoje na území dočasného skladu munície jednej z vojenských jednotiek vypukol požiar. Okolie skladu je ohraničené vo vzdialenosti piatich kilometrov.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov