SU-27
Aktuality, Bezpečnosť,

V súbojoch o Nikolajev stratila Ukrajina ďalšie tri bojové lietadlá

Pokusy Ukrajiny zdvihnúť bojové lietadlá na pomoc pozemným silám v smere Nikolajev sa skončili ďalšou stratou lietadiel. Podľa ruského ministerstva obrany ruské stíhačky za uplynulý deň zostrelili dve stíhačky a jedno útočné lietadlo Vzdušných síl Ozbrojených síl Ukrajiny.


 

Na oblohe nad Nikolajevskou oblasťou Ukrajiny sa za uplynulý deň odohrali tri vzdušné súboje a všetky tri sa skončili víťazstvami ruských pilotov. Vzdušné sily ozbrojených síl Ukrajiny celkovo stratili dve stíhačky a jedno útočné lietadlo: stíhačky MiG-29 a Su-27 boli zostrelené nad Troicko-Safonovo a v oblasti osady Novoselye a v oblasti Novochristoforovka bolo zostrelené útočné lietadlo Su-27. Ministerstvo obrany neuvádza podrobnosti, z ruskej strany sa operácie na Ukrajine zúčastňujú stíhačky Su-30SM a Su-35.

 

Ruské vzdušné sily zničili ďalší veľký muničný sklad v Krasnogorovke, ktorý patrí 54. brigáde Ozbrojených síl Ukrajiny. A v oblasti Andreevka v Charkovskej oblasti bolo presným raketovým útokom zničených až sto vojakov z 93. brigády Ozbrojených síl Ukrajiny.

 

56. brigáda, ktorá sa bráni v oblasti Peski stratila svoju bojovú účinnosť, stratila až 70 % personálu a zmobilizovaní odmietajú ísť do prvej línie. Existujú prípady masovej dezercie.

 

Ruské delostrelectvo, útočné lietadlá, vrtuľníky a raketové jednotky pokračujú v úderoch pozdĺž celej línie dotyku a hlboko do obrany. Práve po práci delostrelectva a letectva sa objavili správy o nepriateľských stratách a dezertéroch.

 

Ukrajina ešte viac ostreľuje jadrovú elektráreň. Šéf Záporožia vyzval na útoky na Kyjev

 

Krátko po dodaní Kyjevu nemeckých zastaraných protilietadlových samohybných diel „Gepard“ bolo jedno z nich zničené v oblasti osady Novopavlovka, v Nikolajevskej oblasť. V regióne Kramatorsk bolo zničené odpaľovacie zariadenie S-300 ozbrojených síl Ukrajiny. Počas dňa protilietadloví strelci zostrelili deväť ukrajinských bezpilotných lietadiel, zachytili dve rakety Točka-U a sedem striel HIMARS.
Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov