Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Útok na Cherson v podaní Ukrajincov – streľba na civilné štvrte. Záporožie chce byť súčasťou Ruska

“Oslobodenie regionálneho centra Záporožskej oblasti je nevyhnutné a je otázkou času,” povedal pre RIA Novosti člen hlavnej rady regionálnej správy Vladimir Rogov. Záporožský región je v súčasnosti oslobodený z viac ako 70 %. Regionálne centrum, mesto Záporožie , je pod kontrolou ukrajinských jednotiek. “V regióne Záporožie je cesta znovuzjednotenia s Ruskom určená.”


 

“Zelenského banditi pokračujú v terorizovaní miestneho obyvateľstva až do takej miery, že odrezali mesto od zásobovania teplou vodou. Svoju svojvôľu si však nenechajú dlho. Oslobodenie Záporožia je neodvratné a je otázkou času.” Povedal Rogov pre RIA Novosti. Čím skôr bude Záporožie oslobodené, tým skôr sa ľudia podľa neho vrátia do normálneho pokojného života.

 

 

“Kým sa mesto nevráti do svojho rodného prístavu v Rusku, Zelenského režim z neho vypáli civilizáciu. Dnes sa moci v Záporoží chopili predstavitelia ukrajinskej organizovanej zločineckej skupiny známej ako Grobi, ktorú vedie vodca prezývaný Žmurik,” uviedol Rogov. Počas špeciálnej operácie ruská armáda ovládla Chersonskú oblasť a azovskú časť Záporožskej oblasti. V regiónoch sa vytvorili administratívy, začalo sa vysielanie ruských televíznych kanálov a rozhlasových staníc a obnovujú sa obchodné vzťahy s Krymom. Regióny oznámili plány stať sa súčasťou Ruska.

 

“Ukrajinskí vojaci sa pokúsili zaútočiť na Cherson, systém protivzdušnej obrany fungoval profesionálne, obyvateľov nič neohrozuje,” povedal pre RIA Novosti Kirill Stremousov, zástupca vedúceho správy Chersonskej oblasti. Ukrajinskí vojaci sa podľa Stremousova snažia udrieť výlučne na civilnú infraštruktúru.

 

Kirill Stremousov pre RIA Novosti povedal, že ukrajinskí vojaci nechápu, za čo bojujú – Ukrajinu zapredal kyjevský režim.
“Ukrajinská armáda nemá silu, ktorá by mohla ísť bojovať. Ani nerozumejú, za čo teraz bojujú. Ukrajina ako taká už neexistuje. Predali ju Zelenskij, Porošenko, všetci tí, čo ju roztrhali. kusy,“ povedal Stremousov. Mnohí v radoch ukrajinskej armády podľa neho nechcú ísť tam, kam ich kyjevský režim posiela.
“S ľuďmi, ktorí odmietnu ísť do útoku, zaobchádzajú ukrajinskí nacisti veľmi tvrdo,” zdôraznil Stremousov.

 

Armáda Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky s podporou ruských ozbrojených síl oslobodila 262 osád v Doneckej ľudovej republike, informuje veliteľstvo územnej obrany DĽR. Deň predtým vyhlásili, že bolo oslobodených 258 osád.
„K 30. júlu 2022 na území Doneckej ľudovej republiky skupina vojsk DĽR a LĽR s palebnou podporou Ozbrojených síl RF oslobodila 262 osád vrátane Okťabrskoje, Jalynskoje, Georgievka a Maly Kermenčik, “ píše sa v správe.

 

Osem ľudí zahynulo a 15 bolo zranených za posledný deň na území Doneckej ľudovej republiky v dôsledku ostreľovania ukrajinskými jednotkami, informovalo veliteľstvo územnej obrany DĽR .
„Za posledných 24 hodín, od 08.00 h 29. júla do 08.00 h 30. júla, v dôsledku ostreľovania ukrajinskými ozbrojenými silami na území Doneckej ľudovej republiky , osem ľudí bolo zabitých a ďalších 15 civilistov bolo zranených,“ uvádza sa v správe ústredia v kanáli Telegram.
Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov