Ilustračné foto
Aktuality, Civilná ochrana,

Mesto New York pripravuje občanov na jadrový útok. Video

Obyvatelia amerického New Yorku sa začali pripravovať na ozbrojený konflikt s použitím jadrových zbraní . Kancelária primátora vydala špeciálny pokyn, ktorý hovorí, čo robiť v prípade jadrového útoku na mesto. Návod vo forme videa zverejnilo New York City Department of Emergency Situations. Autori, ktorí ho zostavili, žiadajú obyvateľov, aby sa nepýtali, prečo bolo mesto zasiahnuté jadrovým útokom, ale ak sa tak stane, jednoducho sa riadili ustanoveniami pokynov. Uvádza sa, že hoci je pravdepodobnosť jadrovej konfrontácie extrémne malá, netreba nič vylučovať.


 

 

“Oddelenie núdzového manažmentu v New Yorku dnes zverejnilo nové oznámenie zamerané na pripravenosť na jadrový incident. Aj keď je pravdepodobnosť incidentu s jadrovými zbraňami v New Yorku alebo jeho okolí veľmi nízka, je dôležité, aby Newyorčania vedeli, ako zostať v bezpečí,” – uviedlo oddelenie pre mimoriadne situácie v New Yorku.

 

Návod je veľmi jednoduchý a scvrkáva sa na tri základné pravidlá, ktoré treba v takejto situácii dodržiavať, aby ste zostali nažive. Prvé pravidlo hovorí, že ak hrozí jadrový úder, treba sa schovať v interiéri, zavrieť všetky dvere a okná, vzdialiť sa od okenných otvorov a ešte lepšie schovať sa v pivnici. Zároveň sa zdôrazňuje, že pokus skryť sa v aute k ničomu dobrému nepovedie.

 

Je svet pripravený na atómovú vojnu? Aký najhorší scenár boja o Ukrajinu vidí nositeľ Nobelovej ceny?

 

Druhé pravidlo hovorí o potrebe očistiť sa od rádioaktívneho prachu, ak vás zasiahne. Na tento účel si musíte vyzliecť oblečenie, zabaliť ho do plastu a držať ho čo najďalej. Tretím pravidlom je riadiť sa správami oficiálnych úradov a nevychádzať, kým sa neoznámi, že je to bezpečné. Ako bolo uvedené, ak sa dodržia tieto tri pravidlá, šanca na prežitie jadrového útoku sa výrazne zvýši.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov