Su-34M
Aktuality, Letectvo,

Skupina modernizovaných frontových bombardérov Su-34M vstúpila do služby na východe Ruska

Podľa správy lietadlá dorazili k jednej z bombardovacích jednotiek letectva a protivzdušnej obrany rozmiestnených na území Chabarovsk. Počet lietadiel v dávke nie je hlásený, bombardéry už boli prijaté ženijným a technickým personálom jednotky a uvedené do prevádzky. Všetky lietadlá boli dodané ako súčasť štátneho obranného poriadku. Su-34M môže čiastočne vyriešiť úlohy útočného letectva , tieto funkcie sú bombardérom pridelené z dôvodu zastaranosti útočného lietadla Su-25 a nedostatku jeho náhrady. Rozhodnutie je dočasné, urobiť z Su-34 plnohodnotné útočné lietadlo sa neplánuje.


 

Modernizovaný Su-34M dostal aktualizovanú avioniku, vysoko presné zbrane a súpravu niekoľkých prieskumných kontajnerov. Do roku 2027 armáda plánuje získať 76 modernizovaných nových Su-34M a okrem toho sa plánuje modernizácia celej flotily Su-34 v prevádzke na úroveň Su-34M. Su-34 je ruský multifunkčný stíhací bombardér určený na letecké útoky proti nepriateľským pozemným cieľom v operačnej a taktickej hĺbke v podmienkach silnej opozície. Je schopný vykonávať misie bez krycích stíhačiek. Používa navádzané rakety vzduch-zem a vzduch-vzduch s dlhým dosahom. Je vybavený vysoko inteligentným systémom radarových protiopatrení a obrany. Dosah letu – až 4 000 km, maximálna rýchlosť – až 1 900 km / h, bojové zaťaženie – až osem ton.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov