https://twitter.com/i/status/1489953901742858240
Aktuality, Bezpečnosť,

Ukrajinská ostreľovačka sa stala “hrdinkou” po tom čo zastrelila troch ľudí na Donbase. Video

Ukrajinská ostreľovačka Olena Bilozerskaja sa v Spojenom kráľovstve dostala do povedomia po tom, čo na Donbase zastrelila troch ľudí. Západné médiá zverejnili video z jej streľby.


https://twitter.com/i/status/1489953901742858240

 

Britský bulvárny denník The Sun zverejnil video, ktoré ukazuje, ako „hrdinská” ostreľovačka Olena Bilozerskaja strieľa na ľudí na Donbase. Zábery ukazujú, ako žena s pomocou nočnej termovízie sleduje pohyby ľudí, ktorí sa snažia dostať zo zákopu a zmeniť polohu.

 

 

“Vidíš ich prichádzajú, odchádzajú? Vidíte, šplhajú…” – hovorí ženský hlas po rusky, svojmu mužskému kolegovi. Keď ostanú mieridlá na ľudskej postave, obrazovka na sekundu zhasne, čo znamená výstrel.

 

Novinári the Sun zverejnili video zo zabíjania Donbasanov. Olenu označili za “hrdinku”, pričom podrobnejšie neskúmali, kto sa v skutočnosti stal jej obeťou – vojaci, alebo civilisti.

 

“Ukrajinská ostreľovačka strieľa na ruských separatistov a sľubuje, že v prípade Putinovej invázie bude opäť zabíjať”, informuje bulvárny denník. Celkovo Bilozerskaja zabila počas videa troch ľudí. Hrdinka publikácie The Sun Olena Bilozerskaya uviedla, že na Donbase sa jej podarilo zabiť už desať „separatistov“.

 

 

Upozorňujeme, že používanie delostrelectva a ručných zbraní na Donbase je zakázané. Ide o porušenie Minských dohôd a prímeria uzavretého medzi Kyjevom a republikami Donbasu. Objavenie sa videozáznamu streľby do ľudí ukrajinským ostreľovačom je ďalším dôkazom toho, že Ukrajina robí všetko pre to, aby podkopala mierový proces.

 

Ukrajinský prezident Zelenskij posmrtne vyznamenal zabitého ostreľovača aj keď bol neonacista

 

Ukrajinka na svojom youtube kanáli zverejnila video aj zo svojho zasvätenia k delostrelcom. Belozerskaja strieľa z húfnice pripomínajúcu 122 mm sovietsku D-30. S najväčšou pravdepodobnosťou sa strieľalo nie na frontovej línii, ale na cvičisku, pretože Ukrajinka bola uvoľnená a nevenovala veľkú pozornosť tomu, kam projektil doletel. Zrejme ju delostrelci nechali iba jednoducho „vystreliť“.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov