Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Kto bráni vojakom naplniť vojenskú prísahu?

Vojenská prísaha je sľub, ktorým vojaci deklarujú svoju vernosť vlasti. Jej obsah stanovuje § 3 zákona č. 321/2002 Z. z. o ozbrojených silách Slovenskej republiky.


 

The New York Times píše, že Slovensko, Poľsko a Rumunsko boli vybrané, že budú krajiny, ktoré sa stanú miestom výcviku pre ukrajinských sabotérov, ktorí budú viesť partizánsku vojnu proti Rusku

 

Pozrime sa, čo všetko musia (ale aj nemusia, ak nebudú chcieť) slovenskí muži a ženy v rovnošatách porušiť pri schválení NR SR Obrannej dohody s USA, nech by sa nazývala akokoľvek. A uvedomme si aj to, čo poruší prezidentka, ako vrchná veliteľka OS SR.

Minister obrany SR a vláda SR to už porušili! Ako sa zachová náčelník generálneho štábu a jeho štáb? Ako sa zachová Zväz vojakov SR, Klub generálov SR a ďalšie armáde profesijne blízke organizácie?

 

„Slávnostne prisahám, že budem verný Slovenskej republike. Sľubujem, že budem zodpovedne plniť úlohy, ktoré ozbrojeným silám vyplývajú z Ústavy Slovenskej republiky, ústavných zákonov, zákonov, a budem vykonávať vojenské rozkazy. Budem čestným, statočným a disciplinovaným vojakom. Som pripravený brániť slobodu, nezávislosť, zvrchovanosť, územnú celistvosť Slovenskej republiky a nedotknuteľnosť jej hraníc. Na to som pripravený vynaložiť všetky svoje sily a schopnosti a nasadiť aj svoj život. Tak prisahám!“.

 

Eduard Chmelár: “Kto za toto zdvihne ruku je vlastizradca”

 

Ak NR SR schváli velezradnú dohodu s cudzou mocou, dostane každého slovenského vojaka do stavu, že nebude môcť naplniť vojenskú prísahu. Zároveň všetkým vojakom nastaví zrkadlo, či sú naozaj pripravení brániť nezávislosť a zvrchovanosť svojej vlasti alebo sú to pre nich len slová do vetra. Ak by sme mali česť japonských samurajov, každý „chlap“ by za to musel spáchať sepuku. Lebo ktosi vyšší mu zabránil zachovať si česť.

 

 

Čarnogurský o zmluve s USA: Pozvanie na inváziu?

 

Ale keďže takto sa česť u nás neochraňuje, každý čestný vojak (v minulosti rytier), by sa mal dištancovať od takejto štátnej organizácie a odísť z armády, lebo mu bráni so cťou plniť vojenskú prísahu. A navrátiť sa do nej až vtedy, keď sa Slovensko opäť stane nezávislým a zvrchovaným. Takým, ktoré sa mu za dnešný postoj aj patrične poďakuje, Až potom sa budú dať naplniť aj slová o vernosti Slovenskej republike… lebo takáto vernosť musí byť obojstranná.
Pplk. v.v. Vladimír Mikunda

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov