Najnovší ruský systém elektronického boja Komplex RB-341V „Leer-3“ bol dodaný aj do Karabachu
Aktuality, Pozemná technika,

Jedným z dôvodov rýchlej porážky extrémistov v Kazachstane bolo využitie ruských komplexov Leer

Počas rýchlej reakcie, presunu a nasadenia síl ODKB v Kazachstane sa do pozornosti novinárov dostal ruský vojenský konvoj, v ktorom sa nachádzal komplex RB-341V Leer-3. Využitie tohto unikátneho systému elektronického boja, ktorý nemá žiadna iná krajina na svete, podľa odborníkov umožnilo rýchlo poraziť kazašských radikálov.


 

 

Úspešné potlačenie extrémistických gangov v Kazachstane bolo spôsobené tým, že ruská armáda bola schopná rýchlo identifikovať a lokalizovať hlavné oblasti koncentrácie extrémistických síl a rýchlo poskytnúť informácie kazašským bezpečnostným silám, aby mohli koordinovať svoje akcie. Takto sa 20-tisícový dav, ktorý predtým riadili koordinátori, rozptýlil do 24 hodín.

 

 

Situáciu v Kazachstane sa podľa čínskeho vydania Soha podarilo stabilizovať a následne zachrániť vďaka rýchlemu nasadeniu komplexov Leer.

„Hlavnou zbraňou, ktorú armáda krajiny používa na porazenie desiatok tisíc výtržníkov, je elektronický boj. Konkrétne ide o RB-341V „Leer-3“, ktorý sa spolu s bezpilotným vzdušným prostriedkom „Orlan-10“ objavil na videách, ktoré boli nedávno natočené v Almate. Oficiálny názov elektronického boja RB-341V “Leer-3″ je tlmič mobilných komunikačných terminálov štandardu GSM.”

 

Bickfordova šnúra terorizmu vedie cez Kazachstan do Ruska

 

Inými slovami, tento komplex je navrhnutý tak, aby potláčal komunikáciu GSM pomocou rádiového rušenia inštalovaného na dvoch dronoch Orlan-10. Používanie ruských komplexov Leer-3 potvrdzuje skutočnosť, že 6. januára prestala na mnoho hodín fungovať mobilná komunikácia v Almate, Nur-Sultáne a Kazachstane ako celku. Tieto zbrane nepochybne spôsobili, že povstalecké sily v Kazachstane stratili kontakt medzi sebou a so „zahraničnými koordinátormi“.

 

Ruský neviditeľný štít: v prípade vojny bude NATO úplne paralyzované

 

Najnovší ruský systém elektronického boja Komplex RB-341V „Leer-3“ bol dodaný aj do Karabachu spolu s bezpilotnými lietadlami Orlan-10. Komplex bol prvýkrát testovaný v bojových podmienkach v Sýrii.

Peter Nagy

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov