Profesor Peter Čumakov
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský vedec: “Omikron” bol umelo vytvorený, aby čo najskôr ukončil pandémiu

Nový kmeň koronavírusu, nazývaný Omicron, sa rýchlo šíri po celom svete. V súčasnosti sa rozšíril do 70 krajín. Príznaky ochorenia s týmto kmeňom sú zároveň slabšie ako u skorších variantov ochorenia a sú podobné infekcii miernou formou chrípky.


 

Podľa člena korešpondenta Ruskej akadémie vied, vedúceho laboratória bunkovej proliferácie v Ústave molekulárnej biológie Petra Čumakova, Omikron obsahuje množstvo mutácií, ktoré boli predtým pozorované u iných kmeňov Covid-19. Navyše, súbor troch aminokyselín sa objavil v kmeni neznámym spôsobom. To všetko viedlo vedca k zamysleniu sa nad umelým pôvodom Omikronu s cieľom zastaviť šírenie koronavírusu. Výskumník sa domnieva, že za tým všetkým sú Angličania.

 

Pandémiu sa rozhodli čo najskôr ukončiť, pretože nastal čas na drastické zmeny vo svete.

– poznamenal Čumakov vo vysielaní Rádia Rusko , keď hovoril o globálnych zmenách, ktoré svet uvidí v najbližších troch až štyroch mesiacoch.

 

Teória akademika Glazjeva sa potvrdila: Bol koronavírus vytvorený Američanmi?

 

Podobný názor zdieľa aj vedcov brat Konstantin Čumakov, ktorý upozorňuje na oslabený charakter Omikronu. V rozhovore pre RBC poznamenal, že tento kmeň možno porovnať so „živou vakcínou“ proti covidu – pacienti, ktorí ním ochorejú, sa uzdravia za pár dní. Vedec tiež vyjadril nádej, že ak sa “Omikron” rozšíri po celom svete, pandémia sa môže skončiť. Na definitívne závery o tejto hypotéze sú však potrebné nové štúdie.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov