Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Kardinál obviňuje Sorosa a Gatesa, že chcú zaviesť “úplnú kontrolu” nad obyvateľstvom

Nemecký kardinál Gerhard Ludwig Müller obvinil “finančnú elitu” – menovite Sorosa, Gatesa a Schwaba – z využívania krízy Covid-19 na zavedenie “totálnej kontroly” nad obyvateľstvom. Nemecká tlač odsúdila jeho “konšpiráciu”.


 

Bývalý regensburský biskup – dnes knieža katolíckej cirkvi – Gerhard Ludwig Müller sa pustil do istej “finančnej elity”, ktorá podľa neho využíva krízu Covid-19 na “presadzovanie svojich záujmov”. “Ľudia, ktorí sedia na tróne svojho bohatstva”, vidia “príležitosť na presadzovanie svojej agendy”, obvinil duchovný v úryvku rozhovoru (zatiaľ nezverejnenom v plnom znení), ktorý 6. decembra na sociálnych sieťach zverejnil rakúsky tradicionalistický Inštitút svätého Bonifáca.

 

Sedemdesiatnik tvrdil, že Covid-19 spôsobil “chaos” a “nepokoje” nielen kvôli “nedostatku vedomostí” o prenosnosti a nebezpečnosti samotného vírusu, ale aj kvôli ochote superbohatých “využiť príležitosť a priviesť ľudí na mizinu”. Povedal, že globálne finančné elity teraz využívajú pandémiu a reštriktívne opatrenia, ktoré vlády prijali na boj proti šíreniu vírusu, aby dostali ľudí pod “úplnú kontrolu” a vytvorili globálny “režim dohľadu”.

 

Medzi tými, ktorí údajne stoja za týmto projektom, sú aj miliardári Bill Gates a George Soros a prezident davoského ekonomického fóra Klaus Schwab, ktorých kardinál vymenoval. “To nemá nič spoločné s demokraciou,” zdôraznil prelát, pre ktorého by finančné elity chceli vytvoriť “nového človeka”, ktorý by bol na ich “obraz a podobu”.

 

Nemecká tlač odsudzuje výroky o “sprisahaní”

Kardinálove výroky zostali v nemecky hovoriacom svete najskôr takmer nepovšimnuté, ale odvtedy o nich informovala tlač a obvinila ho zo “konšpirácie”. Nemecký politológ Jan Rathje sa v rozhovore pre agentúru DPA vyjadril, že tieto výroky nie sú len konšpiračnými teóriami, ale možno aj antisemitskými, keďže George Soros je Žid.

 

Tlačová agentúra uviedla, že Vatikán sa k tomu zatiaľ nevyjadril. Nevyjadrila sa ani Nemecká biskupská konferencia, ktorá len zopakovala svoju výzvu na očkovanie.

 

Kardinál, ktorého kontaktovala agentúra DPA, potvrdil svoje vyjadrenia a uviedol, že odmieta logiku “automatického zaraďovania tých, ktorí kritizujú “finančnú elitu”, na zlú stranu”. Pri tejto príležitosti opäť kritizoval “nelegitímny vplyv superbohatých elít v rôznych krajinách”.

 

Gerhard Ludwig Müller bol v rokoch 2012 až 2017 prefektom Kongregácie pre náuku viery, kľúčového orgánu Rímskej kúrie, ktorého poslaním je “oboznamovať s vierou a strážiť ju”, a potom ho pápež František odvolal z funkcie.

Adam Riečanský

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov