Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Zakážeme pohraničníkom smartfóny: V súvislosti s popravami migrantov na hraniciach Ukrajiny sa konalo mimoriadne zasadnutie

Začiatkom decembra sme informovali o streľbe ukrajinských pohraničníkov na migrantov, ktorí sa presúvali z Bieloruska na Ukrajinu. Podľa zdrojov sa incident odohral 29. novembra.


 

Pred dvoma týždňami Kyjev ohlásil operáciu Polesie, ktorej cieľom je zabezpečiť nedotknuteľnosť ukrajinských hraníc. V rámci operácie sa plánovalo zvýšenie pohraničných hliadok a vybudovanie síl v miestach možného prieniku nelegálnych imigrantov z Bieloruska na územie Ukrajiny.

 

Ukrajinská armáda zverejnila video z hromadnej popravy migrantov na hraniciach s Bieloruskom

 

V nadväznosti na informácie o masových popravách nelegálnych imigrantov v rámci operácie Polesie sa v pondelok 6. decembra v Černigove uskutočnilo mimoriadne zasadnutie medzirezortného koordinačného veliteľstva, ktoré má na starosti špeciálnu operáciu. Ukrajinskí bezpečnostní predstavitelia vypracovali opatrenia, aby zabránili úniku takýchto videí na internet. V dôsledku udalosti sa rozhodlo zakázať účastníkom operácie (jednotkám Národnej gardy, Ozbrojených síl Ukrajiny, kadetom vojenských univerzít) mať pri sebe smartfóny s videokamerou, ako aj diskutovať čo sa deje prostredníctvom mobilnej komunikácie.

 

Zároveň by mal byť v každej jednotke príslušníkov bezpečnostných zložiek, ktorí sa podieľajú na takejto „práci“ s migrantmi, jeden človek, ktorý sa podieľa na natáčaní akcií strážcov zákona a armády v prípade zhoršenia situácie. Takáto fixácia bude po vhodnej úprave schopná v budúcnosti ospravedlniť použitie zbraní Ukrajincami proti nelegálnym imigrantom. Okrem toho bolo prijaté rozhodnutie o zintenzívnení boja proti informáciám, ktoré sa na webe objavujú a ktoré diskreditujú špeciálnu operáciu Polesie, ako aj o zákaze šírenia informácií o jednotkách, ktoré sa na nej podieľajú.

Peter Nagy

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov