Špeciálne jednotky bieloruskej armády
Aktuality, Bezpečnosť,

Lukašenko oznámil spoločné rusko-bieloruské vojenské cvičenie

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko vyhlásil v rozhovore pre RIA Novosti, že nie je vylúčené zvýšenie početného stavu bieloruskej armády. Lukašenko tiež vyhlásil, že v najbližších dvoch mesiacoch vykonajú bieloruskí a ruskí vojaci cvičenie na hranici republiky s Ukrajinou.


 

https://twitter.com/i/status/1379868087420354563

 

Bieloruské ministerstvo obrany zaregistrovalo predtým vojenské aktivity zo strany susedných západných krajín a Ukrajiny. Na ministerstve vyhlásili, že v poslednej dobe sú ich „výpady“ proti republike zvlášť viditeľné, čo „veľmi znepokojuje a vzbudzuje poľutovanie“ bieloruskej strany.
“Dnes máme 65 tisíc, zrejme budeme mať 70 kvôli tomu, že potrebujeme “prikryť” juh, aby sme to s juhom vôbec ukončili,” povedal bieloruský prezident.

 

 

Lukašenko pritom poznamenal, že bieloruskí a ruskí vojaci vykonajú počas dvoch najbližších mesiacov cvičenia v dvoch etapách na hranici republiky s Ukrajinou.

„Dohodli sme sa s prezidentom Putinom, že v najbližšom čase musíme vykonať spoločné cvičenie na južných hraniciach, na bielorusko-ukrajinskej hranici,“ povedal Lukašenko .

„Nech sa tam preto neobávajú týchto cvičení, posilnenia tohto krídla. Preto hodláme posilniť našu armádu, ktorá má 65 tisíc vojakov, aspoň o 5 tisíc. Nebude to v mierovej dobe armáda plne pripravená na boj, ale čiastočne… Hodláme konať týmto smerom,“ vyhlásil Lukašenko.

 

Bielorusko testovalo svoju novú Flautu. Video

 

Upozornil, že Minsk dnes neplánuje podstatné zvýšenie početného stavu svojich ozbrojených síl.

“Neplánujeme zvýšenie početného stavu bieloruskej armády, stačí nám to, čo máme, Je to tiež ekonomická otázka, zvýšiť počet nie je problém,” zdôraznil prezident.

 

Geniálna politika NATO. Lukašenko chce umiestniť jadrové zbrane na území Bieloruska

 

V súvislosti s tým pripomenul spoločné bielorusko-ruské regionálne vojenské zoskupenie. „Keďže máme spoločné zoskupenie zväzového štátu. Nie je to 70 tisíc, je to, koľko bude treba. Keď dôjde ku konfliktu, bude bieloruská armáda jeho prvou účastníčkou, a potom sa k nám pripoja jednotky Západného (vojenského) okruhu,“ vysvetlil Lukašenko.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov