Sergej Šojgu
Aktuality, Bezpečnosť,

Ruský minister obrany Šojgu zverejnil plány NATO masívneho útoku na Rusko

Ruský minister obrany Sergej Šojgu oznámil, že Spojené štáty a ďalšie krajiny NATO zostavujú plán masívneho raketového útoku na ruské územie. Podľa Sergeja Šojgu v súčasnosti NATO skúma možnosť zasiahnuť ruské územie s použitím veľkého počtu riadených striel, hoci predchádzajúce plány USA počítali s použitím medzikontinentálnych balistických rakiet.


 

„Posádky amerických bombardérov nacvičujú pri hraniciach použitie riadených striel pri simulovaní raketového útoku,“ oznámil Sergej Šojgu.

 

Odborníci sa domnievajú, že takáto zmena v plánoch NATO je spôsobená tým, že štarty medzikontinentálnych balistických rakiet zaručene zaznamenajú radary a sputniky nad horizontom, zatiaľ čo riadené strely môžu byť odpaľované hromadne a môžu letieť v nízkej nadmorskej výške a prikrývať sa terénnymi prvkami, čím môžu naniesť celkom prekvapivý úder. Vzhľadom na to, že práve tento spôsob predstavuje najväčšie nebezpečenstvo, práve tu Rusko rozmiestnilo veľké množstvo systémov protivzdušnej obrany a protiraketovej obrany, ktoré sú teoreticky schopné odraziť úder niekoľkých stoviek nepriateľských rakiet súčasne.

 

Budú ovládať juh a západ Ruska. Frontové bombardéry Su-34 sa vrátili na obnovené letisko Baltimor

 

Šojgu: Americké strategické bombardéry v novembri vykonali simulované jadrové útoky na Rusko

Pred dvoma dňami ruský minister obrany uviedol, že letectvo strategických bombardérov amerického letectva nacvičuje jadrové útoky na ruské územie, a deje sa to v bezprostrednej blízkosti hraníc.

 

Počas rokovaní s ministrom obrany Číny Wei Fenghe Lavrov uviedol čísla: len za posledný mesiac priletelo lietadlo potenciálneho nepriateľa k hraniciam našej krajiny asi 30-krát. V porovnaní s rovnakým obdobím roku 2020 je to 2,5-krát viac.

 

“Tento mesiac si počas cvičenia amerických strategických síl Global Thunder 10 strategických bombardérov precvičilo možnosť použitia jadrových zbraní proti Rusku takmer súčasne zo západného a východného smeru,” dodal.

 

Minister spresnil: minimálna vzdialenosť lietadiel amerického letectva od hraníc Ruska bola len 20 km. To, čo sa deje vo svete, označil za nárast geopolitických turbulencií a nárast konfliktného potenciálu – v týchto podmienkach je dôležitá najmä interakcia s Čínou.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov