Pavel Durov
Aktuality, Bezpečnosť,

Pavel Durov – zakladateľ Telegramu a siete VKontakte získal francúzske občianstvo. Koľko ich vlastne má?

Pavla Durova možno teraz právom považovať za Francúza, pretože dostal pas obyvateľa tejto krajiny. K dnešnému dňu má zakladateľ Telegramu už tri občianstvá.


 

Pas ruskému miliardárovi bol odovzdaný už v auguste, ale na verejnosť to vyšlo až teraz. Na stránke francúzskeho vládneho heraldika JORF sa objavila informácia o udelení občianstva. V zozname je aj istý Pavel Durov. Dátum a miesto narodenia sa úplne zhodujú s údajmi zakladateľa sociálnej siete VKontakte a programu Telegram – Leningrad, 10. októbra 1984.

 

 

Durov je tiež občanom ostrovného štátu v Karibiku – Svätý Krištof a Nevis. Okrem toho si zachoval ruské občianstvo. Pavel Durov opustil Rusko v roku 2014. Od roku 2017 žije v Dubaji, kde sídli Telegram. V roku 2018 médiá informovali, že Durov sa stal britským občanom, ale podnikateľ tieto fámy poprel.

 

Napriek reklamám je Telegram súkromnejší ako WhatsApp
Pavel Durov, ktorý je zakladateľom Telegramu, zaručuje súkromie svojich používateľov. Používatelia hľadajú väčšiu bezpečnosť pri odosielaní svojich správ svojim kontaktom, a preto zakladateľ Telegramu naznačuje, že jeho chatovací systém ponúka viac záruk ochrany súkromia ako WhatsApp.

 

Pavel Durov zopakoval, že jeho aplikácia na odosielanie okamžitých správ je jednou z tých, ktoré majú najväčšiu záruku súkromia, a to vzhľadom na parametre WhatsApp, okrem neustálych prepadov, ku ktorým dochádzalo. Durov zaistil, že aj po zavedení sponzorovaných správ sú používatelia slobodnejší od reklám ako u konkurenčného WhatsApp. Konkrétne sa bráni, že jeho monetizačný nástroj nezdieľa s inzerentmi súkromné ​​údaje používateľov a ani sa nebudú zobrazovať reklamy v chatoch, na rozdiel od toho, čo sa deje v WhatsApp.

V poslednom príspevku na svojom účte Durov napísal:

„WhatsApp už zdieľa používateľské údaje s inzerentmi, aj keď sami nezobrazujú reklamy. V telegrame sa však inzerenti nikdy nedostanú k vašim súkromným údajom. Okrem toho, ak používate telegram ako WhatsApp, nikdy neuvidíte ani jednu reklamu. Sponzorované príspevky sa môžu objaviť iba na kanáloch, ktoré sú jedinečnou funkciou sociálnej siete, ktorú Telegram pridal niekoľko rokov po jej spustení.

 

Bol zverejnený zoznam internetových spoločností, ktoré sa musia zaregistrovať v Rusku

Roskomnadzor zverejnil zoznam zahraničných internetových spoločností, ktoré sú podľa novej ruskej legislatívy povinné otvoriť si zastúpenia v Rusku a zaregistrovať sa ako ruská právnická osoba. V zozname je 13 spoločností, ktoré vlastnia 22 informačných zdrojov. Patrí medzi ne Google, ktorý vlastní najmä videohosting YouTube, Meta Platforms, ktorá vlastní sociálne siete Facebook a Instagram, ako aj Twitter, TikTok, Telegram Messenger a Zoom Video Communications, ktoré sú vlastníkmi sociálnych sietí. a služby s rovnakým názvom.

 

1. júla Rusko prijalo zákon „O činnosti zahraničných osôb v informačnej a telekomunikačnej sieti internetu“, podľa ktorého od roku 2022 musia mať západné internetové spoločnosti s denným publikom viac ako 500 tisíc používateľov svojho oprávneného zástupcu. úradov v Ruskej federácii. Okrem toho si spoločnosti musia zaregistrovať osobné účty na webovej stránke Roskomnadzor „na komunikáciu s úradmi“ a obmedziť prístup k informáciám, ktoré sú v Rusku zakázané.

Milan Novický

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov