Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský vojenský analytik Jakov Kedmi predpovedá dve fatálne hrozby pre USA

Jakov Kedmi, vojenský expert z Izraela, verí, že ďalšia vojna by mohla začať vo vesmíre. Západ sa môže pokúsiť využiť priestor ako pole pre ďalšiu vojenskú konfrontáciu. Podľa vojenského experta Jakova Kedmiho v súčasnosti existujú medzinárodné dohody, podľa ktorých sa jadrové zbrane nemôžu dostať do vesmíru, ale na obežnú dráhu možno dostať iné typy zbraní. Vo vesmíre sa preto môže odohrať nová vojna. “Detekcia a zameriavanie cieľov sa teraz vykonáva na obežnej dráhe,” pripomenul Kedmi.


 

Spojené štáty americké aktívne vyvíjajú systém protiraketovej obrany, a to aj na umiestnenie na obežnú dráhu, očakávanie, že sa im podarí zaskočiť Rusov, je však neopodstatnené. Rusko má čím odpovedať, poznamenal špecialista.

„Keď má Rusko možnosť zastaviť rakety tisíce kilometrov od ruského územia a nad ním, dáva to ruskej protiraketovej obrane výhodu, ktorú Spojené štáty americké nemajú, takže systémy na neutralizáciu zbraní z vesmíru nadobúdajú osobitný význam,“ uzavrel politológ.

 

Deň predtým ruské ministerstvo obrany hovorilo o úspešne vykonaných testoch protisatelitných zbraní. Ruské ministerstvo zahraničných vecí zase vyzvalo západné krajiny, aby vytvorili nástroj na zabránenie pretekom v zbrojení vo vesmíre, ktorý sa stane povinným pre krajiny sveta.

 

Otrasie to s USA
Politológ a diplomat Jakov Kedmi hovoril o hrozbe, ktorá by mohla „prinútiť USA triasť sa“. Expert poznamenal, že to súvisí s vnútorným dianím v krajine. Ak bude musieť úradujúci prezident Spojených štátov Joe Biden odstúpiť, bude to pre Američanov vážny problém. Politológ a diplomat Jakov Kedmi komentoval situáciu v Spojených štátoch vo vysielaní ruského kanála 2. Expert si je istý, že pre Američanov existuje vážna vnútorná hrozba. Ak bude americký prezident Joe Biden nútený predčasne odstúpiť, zasiahne to celý národ.

 

To môže podkopať pozíciu Spojených štátov vo svete, je si istý odborník. Kedmi poznamenal, že teraz je Biden, napriek svojmu úctyhodnému veku, jedinou osobou v administratíve, ktorá dokáže riešiť vážne problémy a rokovať so zahraničnými politikmi. Kedmi pripísal všetky nedávne úspechy Washingtonu Bidenovi. Ak odíde z úradu, bude to „tragédia, ktorá otrasie USA“.

 

“Z čoho sa chvejú celé Spojené štáty? Ak, nedajbože, nebude schopný zo zdravotných dôvodov plniť prezidentské povinnosti, bude to pre Spojené štáty najväčšia katastrofa,” je si istý Kedmi. Expert poznamenal, že úradujúceho prezidenta môže nahradiť Kamala Harris. A to bude predstavovať vážnu hrozbu pre pozíciu Ameriky na medzinárodnej scéne. Obávajú sa toho aj bežní obyvatelia krajiny.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov