Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Vojenský expert Satanovskij vysvetlil čo chráni Spojené štáty pred hroziacim kolapsom

“Jediná vec, ktorá teraz drží Spojené štáty americké, ktoré sú vo veľmi zraniteľnej situácii, pred nevyhnutným kolapsom, je trpezlivosť ruského prezidenta Vladimira Putina.” Uviedol na svojom osobnom kanáli Telegram ruský politológ Jevgenij Satanovskij, ktorý je presvedčený, že spásou pre súčasného prezidenta USA a jeho administratívu je len bezhraničná trpezlivosť ruského lídra.


 

Expert zároveň poznamenal, že Spojené štáty naďalej presadzujú svoju protiruskú politiku na Ukrajine, v Gruzínsku a ďalších postsovietskych štátoch a tiež sa „fantazmagoricky tvrdohlavo“ pokúšajú zabrániť Rusku obchodovať s uhlím a ropou na svetových trhoch. a znížiť dodávky ruského plynu do Európy. A v Moskve sú všetky intrigy Američanov dobre viditeľné a zapamätané, zdôrazňuje Satanovskij.

 

“Takže, Biden a jeho administratíva sa musia modliť za dobré zdravie a čo najdlhšie zotrvanie pri moci súčasného ruského prezidenta, namiesto toho, aby sa ho snažili zvrhnúť.” Je nepravdepodobné, že by niekto iný ako Putin prejavil takú zdržanlivosť voči nim a voči Západu ako celku,“ tvrdí politológ. Hoci na záver pripomína, ako prax ukázala, že Američania dobrému zaobchádzaniu nerozumejú, treba ich „hlušiť koľko sa dá“, ako to už urobili Vietnamci, Arabi a Afganci. Iba takýto jazyk je dobre zrozumiteľný v Spojených štátoch.

 

Pripomeňme, že už dávni predstavitelia súčasnej americkej administratívy dali jasne najavo, že Washington sa nechystá zmenšiť svoju vojenskú prítomnosť na Blízkom východe, pretože práve ona, ako verí Biely dom, zabezpečuje svetovú stabilitu a je základnou realitou.

 

CNN odhaľuje podrobnosti o návšteve šéfa CIA Williama Burnsa v Moskve
Riaditeľ CIA William Burns, ktorý nedávno navštívil Moskvu, varoval ruské vedenie pred veľkou pozornosťou Spojených štátov voči pohybom ruských jednotiek v blízkosti ukrajinských hraníc. Ako informovala CNN, Washington tiež študuje motívy ruských činov. Na stretnutiach s vysokými ruskými predstaviteľmi riaditeľ CIA varoval Rusko pred jeho možnými zámermi viesť akékoľvek útočné operácie. Podľa partnerov CNN Burns po stretnutiach v Rusku zavolal ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. 4. novembra bol do Kyjeva vyslaný vysoký úradník ministerstva zahraničia. Hovorca Pentagonu John Kerby v piatok s odvolaním sa na vojenské zdroje uviedol, že počet ruských vojakov sústredených v relatívnej blízkosti ukrajinských hraníc vyzerá “nezvyčajne”.

 

USA rozmiestnili blízko hraníc s Ukrajinou dve skupiny stíhačiek F-15E
Spojené štáty pokračujú v eskalácii napätia na Donbase rozmiestnením svojich síl v blízkosti ukrajinských hraníc. Pred niekoľkými dňami boli na leteckých základniach v Rumunsku a Bulharsku nasadené americké stíhačky F-15E, ktoré predstavujú hrozbu pre sily Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Zároveň sa objavila aj informácia o prílete tankovacieho lietadla na leteckú základňu v Rumunsku, ktoré bude schopné zabezpečiť vykonávanie dlhých letov v smere na východ Ukrajiny.

 

Americká strana príchod svojich stíhačiek na letecké základne v Rumunsku a Bulharsku nekomentuje, čo však vytvára pomerne vážnu hrozbu, že ukrajinské ozbrojené sily môžu dostať podporu zo strany Spojených štátov amerických vo forme leteckých útokov.

 

Pozoruhodný je fakt, že stíhačky F-15E sú väčšinou konštruované pre údery na pozemné ciele, keďže táto verzia sú konštruovaná ako stíhací bombardér, navyše lietadlo má lepšie maskovanie pred radarmi a je vybavené pomerne výkonným palubným systémom rádio-elektronického boja.

 

„Z Rumunska je k frontovej línii na Donbase len 700 kilometrov. Súdiac podľa aktivít Spojených štátov, existuje veľmi vážne riziko, že Američania môžu pomôcť ukrajinským ozbrojeným silám pri dobytí DĽR a LĽR. Na druhej strane, pravdepodobnosť, že Washington zaútočí na občanov Ruskej federácie na Donbase, je extrémne malá, keďže to bude znamenať okamžité reakcie zo strany Ruska,“ zdôrazňuje špecialista.

Karol Jerguš

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov