Guatemalská polícia so samopalmi Stribog
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Guatemalská polícia nakupuje 800 samopalov Stribog od slovenského výrobcu Grand Power

Slovenský výrobca zaznamenal ďalší úspech na medzinárodnom trhu , keď si jeho samopal Stribog vybrala aj Guatemalská polícia. Tá už 200 slovenských samopalov aj zaviedla do služby a objednala si ďalších 600 ks.


 

V tejto 17 miliónovej stredoamerickej krajine aktuálne prebieha debata o zoštandardizovaní policajnej výzbroje, pretože okrem Národnej civilnej polície PNC má každý región aj vlastnú miestnu políciu ktorá si doteraz rozhodovala sama, akú výzbroj si nakúpi. V rokoch 2018 až 2021 osem miestnych polícií minulo na výzbroj okolo 200 tisíc dolárov len na pištole pre svojich agentov. Každá miestna polícia si definuje sama, aké zbrane nakúpi, pretože neexistuje zákon, kde by to bolo štandardizované.

 

 

Návrh zmeny zákona č. 4684 na reguláciu právomocí miestnych polícií je v parlamente už od roku 2013, ale stále sa odkladá.
Samonabíjacia pištoľ STRIBOG SP9 A1 využíva dvojhmotový uzáver, ktorý významnou mierou redukuje spätný ráz zbrane a zlepšuje správanie zbrane pri streľbe a jej ovládateľnosť.

 

Slovenský Stribog za 800 dolárov versus B&T APC9K za 3000 dolárov. Video

 

Na zbraň je možné uchytiť široké spektrum doplnkov, nakoľko je vybavená dvojicami líšt Picattiny a key-mod. Zameriavač, svietidlo alebo t-rúčka si tak určite nájdu svoje miesto. Pažbička je kompatibilná s pažbičkami typu AR výrobcov tretích strán, takže ju bez problémov nahradíte Vašou obľúbenou variantou, rovnako niektoré diely spúšťového mechanizmu umožňujú zámenu s dielmi typu AR, užívateľ má teda možnosť prispôsobiť zbraň svojim potrebám. Samozrejmosťou sú obojstranné ovládacie prvky, napínacia páka umožňuje osadenie na pravej i ľavej strane. Rozborka prebieha jednoducho, bez použitia špeciálneho náradia.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov