Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Turecko zatklo šiestich špiónov s ruskými pasmi

Potom, čo bolo stretnutie prezidentov Turecka a Ruska vyhlásené za neúspešné a ruské vojenské lietadlá pokračovali v bombardovaní pozícií v Sýrii, ktoré sú pod kontrolou militantov a tureckej armády, turecké bezpečnostné zložky zadržali občanov Ruskej federácie a obvinili ich zo špionáž.


 

Informáciu oznámila televízna stanica CNN Türk s odvolaním sa na zdroje v právnych orgánoch. Podľa jej informácií prebiehali špeciálne operácie v Istanbule a Antalyi. Podozrivé osoby vraj plánovali útok na cudzincov a pokúšali sa získať tajné informácie. Boli sledovaní hneď po svojom vjazde do Turecka. Pri prehliadke boli u nich nájdené zbrane, dokumenty na elektronických nosičoch a ruské pasy, uvádza sa v správe. Zatiaľ nie je jasno, či sú pasy pravé alebo falšované, podotýka televízne stanice.

 

Turecké bezpečnostné služby, armáda a polícia vykonali špeciálne operácie v Istanbule a Antaliji. Okamžite boli všetci šiesti zadržaní obvinení zo špionáže. Podľa všetkého ide o ďalšiu provokáciu Ankary, ktorej cieľom je prinútiť Rusko, aby prehodnotilo nároky voči Turecku týkajúce sa stiahnutia tureckých vojsk zo sýrskej provincie Idlib a zastavilo ofenzívu sýrskych síl. Turecko sa môže opätovne pokúsiť začať s Ruskom vyjednávať o probléme v Sýrii. Ruská strana do tohto momentu akékoľvek argumenty Ankary ignorovala. Turecko sa podľa všetkého pokúša začať vyvíjať nátlak na Rusko. To nevylučuje možnosť, že ruská strana podnikne voči Turecku tvrdé opatrenia. Momentálne turecká strana žiadne podrobnosti neoznámila.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov