George Soros
Aktuality, Bezpečnosť,

Kniha: George Soros – Multimilionár, jeho globálna sieť a koniec sveta, ktorý poznáme

Keď sa ma môj nakladateľ opýtal, či by som si dokázal predstaviť, že by som napísal knihu o Georgeovi Sorosovi a jeho Otvorených spoločnostiach, najmä s ohľadom na možný scenár skrytých motívov v pozadí filantropie, bol som si dobre vedomý, že sa nepúšťam do ľahkej témy. Nemohol som sa však od neho odtrhnúť.


 

Už pri práci na svojich knihách o alternatívnych zdrojoch energie som si všimol, že Soros bol na jednej strane vždy zarytým odporcom fosílnych palív, ale na druhej strane sám investoval veľké prostriedky do uhoľných spoločností. Paradoxy, ktoré sú u Sorosa prakticky na dennom poriadku, ale ktoré sú čoskoro vysvetlené len špekuláciou. Ako ďaleko však tieto spočiatku nepriehľadné aktivity siahajú? Vedú dokonca ku globálnym politickým udalostiam, z ktorých niektoré vyvolal sám Soros? Je možné, že Soros svojimi dobročinnými aktivitami a pod zámienkou spoločenskej otvorenosti destabilizuje celé krajiny a kontinenty, aby sa vo veľkom meradle venoval ekonomickým špekuláciám a úplne mimochodom ovplyvňoval finančné trhy a svetovú politiku úplne vo svojom vlastnom záujme?

 

Sleduje snáď so svojou sieťou perfídny plán, ktorý má v konečnom dôsledku oslabiť aj Európu? Je to presne to, čo má jeho rozsiahla migračná iniciatíva dosiahnuť? Prečo sa viac zaoberá migráciou ako takou než bojom proti príčinám na mieste? Kam až siaha Sorosova “dvojaká osobnosť”? Hrá dvojitú hru?

 

 

A tak otázka nasledovala za otázkou. Tí, ktorí sa na nich otvorene pýtajú, čo by malo byť v otvorenej spoločnosti prirodzené, sú stále častejšie konfrontovaní s rozsiahlymi narážkami na populizmus. K tomu dochádza pozoruhodne rýchlo, akonáhle sa objavia názory, ktoré nie sú úplne v súlade s prevládajúcou politickou korektnosťou, alebo sú len naznačené. V tomto ohľade sa naša spoločnosť bohužiaľ stále viac vzďaľuje slobodou tlače a slobodou názoru. História ukazuje, že tu zjavne existuje príčinná súvislosť: Kedykoľvek sa má uskutočniť “veľký plán”, je dovolené, aby prevážil iba jeden názor, proti druhému sa bojuje všetkými dostupnými prostriedkami. V mnohých ohľadoch je desivé pozorovať, ako sa história opakuje.

Andreas von Rétyi, autor najnovšej knihy o Georgeovi Sorosovi

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov