Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

Izraelský expert Kedmi prekvapivo odporúča Rusku zatiaľ sa nespoliehať na svoje hypersonické rakety

Vedenie Ruskej federácie by malo pokračovať v modernizácii ruských ozbrojených síl a nepoľavovať kvôli prítomnosti hypersonických raketových systémov v jednotkách. Toto vyhlásenie urobil bývalý vedúci izraelskej služby Nativ Jakov Kedmi.


 

Rusko dosiahlo veľký úspech, pretože ako prvé na svete vyvinulo a predstavilo hypersonické zbrane. Dnes sa podobnými systémami nemôže pochváliť žiadna iná krajina vrátane USA. Moskva by však nemala „zaspať na vavrínoch“, tí istí Američania sa v strategických pretekoch v zbrojení nepovažujú za porazených….

 

Ako poznamenal izraelský expert Jakov Kedmi, v diskusnej relácii „Večer s Vladimírom Solovyovom“ v súčasnej dobe ozbrojené sily Ruskej federácie nemajú potrebný počet Zirknov“ a „Kinžalov“ ani ich nosičov na porážku USA. Nie všetko ide hladko s Poseidonom – ponorka na jeho doručenie na správne miesto vo svetovom oceáne sa objaví až o dva roky.

 

„Nové zbrane budú významné z hľadiska vplyvu na bojisko až do roku 2025. Dnes ho nijako neovplyvňujú, ”zdôraznil Kedmi.

 

Pentagon to veľmi dobre chápe, preto si konečnú porážku nepriznávajú. V súčasnosti Američania pracujú dvoma smermi naraz: hľadajú príležitosti na neutralizáciu ruských komplexov a vytvárajú si vlastné analógie ku Kinžalu a Zirkonu. Čo z toho bude, ukáže len čas, ale skutočnosť, že Spojené štáty sa nemienia zmieriť so situáciou zaostalých, je úplne isté, dodal expert….

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov