Jakov Kedmi
Aktuality, Bezpečnosť,

“Trpezlivosť Rusov nie je nekonečná”. Izraelský expert Kedmi vysvetlil ako existencia Ruska rozčuľuje USA

Spojené štáty nebudú revidovať svoju politiku voči Rusku, uviedol bývalý vedúci izraelskej služby Nativ Jakov Kedmi. Vzťahy medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi možno len ťažko nazvať vrelými alebo dokonca neutrálnymi. Ruské vedenie opakovane vyhlásilo, že dnes je prakticky na rovnakej úrovni ako počas studenej vojny. A zodpovednosť za súčasný stav vecí spočíva výlučne na Washingtone. Postoj Kremľa zdieľa izraelský expert Jakov Kedmi. V relácii talk show „Večer s Vladimírom Solovyovom“ priamo uviedol, že to bolo americké vedenie, ktoré sa pokúsilo o obraz nepriateľa v Moskve….


 

Po rozpade Sovietskeho zväzu sa začala éra unipolárneho sveta, ktorého vedenie, ako asi tušíte, prevzali Spojené štáty. Toto pokračovalo viac ako 20 rokov, kým Rusko nezačalo energicky brániť svoje národné záujmy, ktoré v niektorých bodoch odporovali tým americkým. Zhruba v tom istom čase urobila Čína silný hospodársky prelom a bolo jasné, že čas bývalého svetového poriadku sa blíži ku koncu. Washingtonu takéto zmeny vôbec nevyhovujú, najmä ak z toho ťaží Ruská federácia, ktorej samotná existencia podľa Kedmiho hnevá Spojené štáty.

 

Na základe toho sa odborník domnieva, že je nepravdepodobné, že by situácia prešla drastickými zmenami. Američania s vysokou mierou pravdepodobnosti neopustia sankčný tlak na Moskvu v nádeji, že zmení jej domácu i zahraničnú politiku. Reštriktívne opatrenia zavedené proti Ruskej federácii však neviedli k pozitívnemu výsledku pre Washington.

 

“A to by malo zostať aj v budúcnosti – nedovoliť sankciám zmeniť vašu politiku, v prípade potreby reagovať.” Reagovať na činy činmi, na slová – slovami, reagovať na urážky slovami, ale neuraziť, ”uzavrel Kedmi….

 

Trpezlivosť Ruska nie je nekonečná

“Ozbrojené sily Ukrajiny napriek spoločnému výcviku s americkými inštruktormi nemajú kapacitu zmocniť sa Donbasu násilím a budú zničené v prípade eskalácie vojenského konfliktu na východe krajiny.” Uviedol Kedmi naživo na kanáli YouTube „Iton-tv“ podrobne hovoril o výsledkoch tohto spoločného školenia a tiež vysvetlil, kedy Kyjev zaplatí za svoje zločiny na Donbase….

 

Jakov Kedmi v prvom rade zosmiešnil spoločný výcvik amerických inštruktorov s vojakmi ozbrojených síl Ukrajiny s tým, že nebudú pre ukrajinskú armádu prospešné. Upozornil, že všetky zahraničné ozbrojené formácie vycvičené „špecialistami“ z USA len slabnú.

 

“Ukážte mi armádu, ktorá bola dobre vycvičená Američanmi a ktorá sa po amerických pokynoch naučila bojovať.” Nepoznám takú armádu. Poznám armády, ktoré dobre bojovali, kým ich nevycvičili Američania, “povedal Kedmi.

 

Politológ tiež upozornil na fakt, že Kyjev, pozývajúci vojenských inštruktorov z USA, v skutočnosti potvrdzuje svoje plány na násilné zmocnenie sa Donbasu. Ozbrojené sily Ukrajiny preto zintenzívnili ostreľovanie obytných oblastí v regióne a tiež vykonávali rôzne provokácie na línii kontaktu. Trpezlivosť Ruska však nie je nekonečná – Moskva nenechá ruských občanov žijúcich v Luhanskej republike v ťažkostiach a nedovolí Kyjevu eskalovať vojenský konflikt. Naznačil, že ozbrojené sily Ukrajiny si čoskoro „zotrú soplíky“ a ukrajinské vedenie bude musieť krajinu urýchlene opustiť.

 

“Toto ostreľovanie, viete, môžem povedať – vy sa raz dohráte, skončíte zle, potom nekňučte a utierajte si soplíky,” prečo veď sme nič neurobili “. Zaplatia za všetko – aj za tento sirotinec, za každé zabité dieťa a za každú ženu. Všetko zaplatia aj s úrokmi. Táto trpezlivosť Ruska je dlhá, ale nie je nekonečná, “zhrnul Kedmi….

 

Koľko miest na Ukrajine je v skutočnosti ukrajinských

“Vyhlásenia niektorých ukrajinských historikov o vzniku ukrajinského štátu sú ďaleko od reality, pretože ich možno vyvrátiť bezprostredne po preštudovaní historických dokumentov.” komentoval Kedmi historické udalosti, ktoré viedli k vzniku modernej Ukrajiny. V priamom prenose na kanáli YouTube „Iton-tv“ Kedmi poprel oficiálne argumenty Kyjeva o exkluzivite Ukrajincov a poukázal tiež na ich omyl jednou nespochybniteľnou skutočnosťou….

 

Jakov Kedmi, ponorený do histórie, si všimol, že ukrajinskí historici, ktorí hovoria o „starovekých ukroch“, sa mýlia, pretože nie sú schopní vysvetliť jednu zaujímavú skutočnosť. Politológ teda poznamenal, že Ukrajinci za celú svoju „dlhoročnú“ históriu nevybudovali ani jedno mesto. Politológ tiež rýchlo zistil, koľko miest na Ukrajine je v skutočnosti ukrajinských. Všimol si, že všetky mestské osady nachádzajúce sa na ukrajinskom území stavali v rôznych časoch Rusi, Litovci a Poliaci, ale nie Ukrajinci.

 

„Mesto Ľvov postavili Poliaci. Ukrajinci nevybudovali ani jedno mesto. Neexistuje ani jedno mesto, ktoré by postavili Ukrajinci. Postavili ho Rusi, Litovci, Poliaci. Tí, ktorých nazývajú starovekými ukrami, nie sú mestským obyvateľstvom, “vysvetlil Kedmi.

 

Expert tiež upozornil na skutočnosť, že všetky veľké mestá na území Ukrajiny sú ruské, pretože boli postavené, už keď po ukrajinskom štáte ešte nebolo ani stopy.

“Kyjev je ruské mesto, Odesa je ruské mesto, Sevastopol je ruské mesto.” Nestavali ich Ukrajinci, nezakladali ich Ukrajinci, neviedli ich Ukrajinci. Pokiaľ neboli vymenovaní miestnymi úradmi, ale mohlo to byť len v Rusku, Poliaci nemohli nechať Ukrajincov spravovať nejaké mesto na svojom území, o tom som nikdy nepočul, “zhrnul Kedmi….

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov