Merlin-VR
Aktuality, Letectvo,

Rusko má nový prieskumný dron Merlin-VR

V Rusku bol vyvinutý nový prieskumný dron Merlin-VR, ktorého vývojárom je Vedecký výskumný ústav moderných telekomunikačných technológií v Smolensku.


 

Prieskumný UAV Merlin-VR je schopný prieskumu v automatických a poloautomatických režimoch po dobu 10 hodín vo výške až 5 km. Užitočné zaťaženie dronu je 6,5 kg, je schopný uniesť rôzne prieskumné zariadenia. Vďaka použitiu hybridného motora a vysokým letovým výškam má dron nízky akustický podpis. Úlohou Merlin-VR je detekcia a pozorovanie štruktúr a predmetov kedykoľvek počas dňa, za rôznych poveternostných podmienok, vrátane snehovej pokrývky a za maskovacími sieťami, ako aj hodnotenie viditeľnosti predmetov.

 

Merlin-VR

 

Dron bol demonštrovaný armáde, ako aj predstaviteľom vojensko-priemyselného komplexu Ruska. V súčasnosti sa zvažuje možnosť vykonať plnohodnotné testy.

 

Vývojári zo Smolenského výskumného ústavu moderných telekomunikačných technológií predtým predstavili celý letecký bezpilotný prieskumný komplex Flibuster. Komplex zahŕňal dva drony Merlin-21BM a mobilný riadiaci bod založený na automobile KamAZ. Podľa vývojárov je Merlin-VR ďalším vývojom Merlin-21BM. Nový dron je väčší a teda má aj veľké zaťaženie, letovú výšku a dosah.

Milan Novický

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov