Sergej Naryškin
Aktuality, Bezpečnosť,

Šéf ruskej rozviedky Naryškin vysvetlil údajné akustické útoky na americkú ambasádu na Kube

Vedúci zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin v komentári k informáciám o záhadnom „kubánskom syndróme“ odhalil podrobnosti o niektorých tajných experimentoch USA, ktoré sa uskutočnili v sovietskych časoch. Americkí experti podľa Naryškina skúmali spôsoby, akými elektromagnetické žiarenie ovplyvňuje ľudský mozog, aby sa naučili ovplyvňovať jeho správanie.


 

V rozhovore pre RT odpovedal riaditeľ Ruskej zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin na otázku o „akustických útokoch“, ktoré boli údajne zamerané na amerických diplomatov na Kube v rokoch 2016 a 2017. Naryškin objasnil, že sám začal pracovať vo vedeckej a technickej inteligencii a aktívne študoval tento smer, a preto vie, že v tých časoch Západ uskutočňoval experimenty na ľuďoch.

 

Západní experti, vysvetlil politik, chceli pochopiť, ako elektromagnetické vlny ovplyvňujú ľudský mozog.

„Tak či onak, mohli ovládať ľudskú myseľ a ovplyvňovať jej správanie,“ zdôraznil šéf rozviedky.

 

Prejavy „havanského syndrómu“ boli pozorované medzi americkými diplomatmi na Kube v rokoch 2016 a 2017, ako aj v Číne v roku 2018. Diplomati boli údajne vystavení zvukovým efektom s dlhodobými účinkami na zdravie. V amerických médiách z času na čas zazneli obvinenia voči Rusku z organizovania „akustických útokov“. Ruské ministerstvo zahraničia označilo takéto útoky za „úplnú absurditu a podivné narážky“.

 

Sergej Naryškin komentoval správu amerických spravodajských služieb o pôvode koronavírusu

“Na spravodajské účely je to neobvyklé a vyzerá to neprofesionálne.” Riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby takto zhodnotil americkú správu o pôvode koronavírusu. Uviedol to v rozhovore pre RT .

„Americká spravodajská komunita najnovšie zverejnila svoju správu, ktorá obsahovala veľmi vágne a spolitizované hodnotenia,“ povedal Sergej Naryškin a dodal, že „pre spravodajské služby nie je charakteristická a vyzerá veľmi neprofesionálne“. Mnoho vedcov podľa neho verí, že koronavírus pochádza z prírody.

 

Pripomenieme, podľa odtajneného dokumentu o vyšetrovaní USA Američania dospeli k záveru, že rozviedka nebude schopná bez pomoci Číny poskytnúť konečné hodnotenie pôvodu koronavírusu.

Maroš Šolc

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov