Kedr Para
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Nový samopal KEDR využijú ruské silové zložky pre mestský boj

Jednotky špeciálnych síl orgánov činných v trestnom konaní čoskoro získajú nový samopal KEDR-PARA. Novinka bola vyvinutá v Zlatouste a už vstupuje do štádia štátnych testov.


 

Samopal vyvinul z vlastnej iniciatívy strojársky závod Zlatoust, aby nahradil samopal PP-91 Kedr, ktorý je v súčasnosti v užívaní bezpečnostných sluťieb. V auguste tohto roku bola táto zbraň už úspešne testovaná v jednotkách ministerstva vnútra, po výsledkoch testov boli v konštrukcii vykonané určité zmeny týkajúce sa inštalácie Picatinny lišty. Štátne testy nového samopalu sú naplánované na začiatok roku 2022.

 

“Ako naznačuje názov, PP „Kedr-PARA“ bol vytvorený na základe samopalu PP-91 „Kedr“. Nová zbraň používa náboj 9 x 19 mm. Samopal je určený na boj zblízka v mestskom prostredí.” uviedol vedúci úradu pre predaj ručných zbraní Zlatmaš JSC Vadim Astašin.

 

 

PP Kedr -PARA PP 2011: celková dĺžka – 540 mm, dĺžka so sklopenou ramennou opierkou – 312 mm, hmotnosť prázdnej zbrane – 1,8 kg,  kapacita zásobníka – 20 a 30 nábojov, zameriavací dosah – do 200 metrov, rýchlosť streľby  800 – 1 000 rán za minútu.

 

PP -91 „Kedr“ (Autor Jevgenij Dragunov) vyvinutý na začiatku 90. rokov na základe príkazu ministerstva vnútra ZSSR Zbraň je v prevádzke silových zložiek, vrátane jednotiek ruskej gardy, ministerstva vnútra a federálnej väzenskej služby.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov