Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

Taliban pripomenul že 11.septembra chcel spolupracovať s USA na odhalení skutočných vinníkov. Tragédia stále skrýva tajomstvo zrútenia tretej veže

Predstavitelia Talibanu pripomenuli, že odsúdili teroristické útoky z 11. septembra 2001 a boli pripravení pomôcť Spojeným štátom pri vyšetrovaní teroristického útoku. Predstavitelia Talibanu uviedli, že pred 20 rokmi, bezprostredne po útokoch z 11. septembra v USA, útok odsúdili a sú pripravení spolupracovať na vyšetrovaní.


“Pripomeniem, že vtedy sme tento incident odsúdili. (Abdul Salam) Zaif bol vtedy veľvyslancom (v Pakistane) a ja asistent. Zvolali sme tlačovú konferenciu a odsúdili sme tento incident”, uviedol v nedeľu hovorca Talibanu Suheil Shahin.

 

Taliban podľa neho potom „povedal, že bude spolupracovať na identifikácii skutočných vinníkov. Hovorca Talibanu zdôraznil, že “žiadal, aby sa tento problém vyriešil prostredníctvom dialógu, nie inváziou do Afganistanu. A výsledok tejto invázie máte teraz pred sebou. Podľa Shahina Spojené štáty namiesto vyšetrovania „napadli a obsadili Afganistan pomocou moderných zbraní“. Taliban poznamenal, že „s podporou ľudí sme získali slobodu“.

 

11. septembra 2001 islamisti uniesli štyri civilné lietadlá a zaútočili na USA, pričom zahynulo takmer 3 000 ľudí.

 

Tragédia z 11.septembra skrýva tajomstvo zrútenia tretej veže
Dvadsať rokov po tragédii z 11. septembra boli odhalené podivné okolnosti: ukazuje sa, že súčasne so všeobecne známymi dvojičkami sa zrútil ešte jeden mrakodrap. Aj keď do neho žiadne lietadlo nenarazilo. Medzinárodné spoločenstvo má doteraz veľa otázok o oficiálnom výklade udalostí z 11. septembra 2001. Ako sa napríklad neskúseným pilotom-teroristom podarilo tak šikovne vraziť lietadlami do cieľov, čo je nad sily dokonca aj skúsených pilotov? A prečo sa veža WTC-7 záhadne zrútila na Manhattane, aj keď do nej nikto nevrazil? Okolnosti tejto udalosti sú stále nejasné.

 

“Skutočne je „zázrakom“, že sa únoscovia osobných lietadiel dokázali „dostať“ závratnou rýchlosťou až do dvojičiek v New Yorku ukrytých medzí inými mestskými mrakodrapmi, letieť na obrovskom lietadle iba niekoľko metrov nad zemou, pričom cestou nič nepoškodili a naraziť do Pentagonu a aj to, že sa mrakodrap Salomon Brothers takpovediac zrútil,”  píše redaktor Konštantínopolu Sergej Latyšev.

Maroš Šolc

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov