Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Iránske gardy sa zamerali na základne teroristov v irackom Kurdistane pomocou dronov a rakiet. Video

Zbor gardy islamskej revolúcie (IRGC) zaútočil delostreleckou paľbou, raketami a dronmi na pozície teroristov v oblasti irackého Kurdistanu.


 

Raketové jednotky IRGC za účasti jednotky bezpilotných lietadiel pozemných síl IRGC vykonali v stredu úspešné operácie a zasiahli sídlo teroristov v severnom Erbile, 7 raketami krátkeho dosahu zasiahli jednu zo zločineckých skupín a školiace stredisko. patriace teroristom podporovaným zahraničím so , uviedli vo štvrtok vo vyhlásení IRGC.

 

 

K operácii došlo po varovaní kurdských orgánov v severnom Iraku a v reakcii na pokusy o infiltráciu teroristických tímov patriacich k teroristickým skupinám sponzorovaným zo zahraničia umiestnených v severnom Iraku, ktoré ohrozujú bezpečnosť západných provincií Iránu. Vo vyhlásení sa uvádza, že na základe konkrétnych dôkazov a správ boli pri útoku zabitých, alebo zranených desiatky teroristov.

 

.

foto: 1 a 60-násobný zoom z iránskeho bezpilotného lietadla Mohajer, Irán má asi 100 týchto lietadiel

 

 

 

K operácii proti teroristom došlo niekoľko dní po tom, čo veliteľ pozemných síl IRGC brigádny generál Mohammad Pakpour varoval miestnych obyvateľov regiónu Kurdistan v severnom Iraku, aby sa držali ďalej od bášt teroristov, pretože Irán plánuje vojenské útoky proti teroristickým skupinám, ktoré vyvolávajú neistotu v prihraničných oblastiach.

 

 

Počas pondelňajšej návštevy vojenských základní IRGC v severozápadných pohraničných oblastiach Iránu generál Pakpour varoval ozbrojené teroristické skupiny, ktoré využívajú severné časti Iraku v regióne Kurdistan, aby nenarúšali bezpečnosť hraničných oblastí Iránu.

“Nemôžeme tolerovať pokračovanie takýchto akcií a poskytneme teroristom potrebnú odpoveď,” varoval.

 

Generál Pakpour poukázal na okolnosti v tomto regióne a na možnosť „rozhodnej a zdrvujúcej“ reakcie na teroristické skupiny, ktoré sú pridružené k nepriateľom islamskej republiky a uchýlili sa do severných oblastí Iraku. tieto regióny sa držia ďalej od pevností teroristov, aby boli v bezpečí pred akýmkoľvek poškodením.

Vlado Šinko

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov