Ilustračné foto: Su-34
Aktuality, Bezpečnosť,

Rusi likvidujú pozície teroristov v Sýrii termobarickými bombami. Video

Od predchádzajúceho dňa ruské vojenské lietadlá pokračovali v útokoch na pozície pro-tureckých teroristov v sýrskej provincii Idlib. Rovnako ako niekoľko dní predtým bola na likvidáciu veľkých skupín militantov použitá termobarická munícia, vďaka ktorej bola pomerne veľká skupina džihádistov zlikvidovaná jediným úderom. Na základe informácií, ktoré poskytla „Sentry Syria“, ruské vojenské lietadlá denne vykonajú niekoľko náletov na teroristické skupiny.


 

https://twitter.com/i/status/1434898701340876806

https://twitter.com/i/status/1434128782567395331

Rusko a Sýria prvýkrát usporiadali spoločné cvičenie pilotov vrtuľníkov v sýrskej púšti
Spoločné cvičenia sýrskych a ruských pilotov vrtuľníkov sa konalo prvýkrát za dobu súčinnosti oboch krajín v púšti v Sýrskej arabskej republike, oznámil novinárom náčelník letectva skupiny vojsk RF v Sýrii Andrej Jermakov.
“Ukončili sme dnes poslednú etapu letového a taktického cvičenia Letectva Sýrie a Letectva Ruska. V priebehu cvičenia boli riešené otázky súčinnosti medzi armádnym letectvom Sýrie a RF pri plnení úloh likvidácie vopred zadaných a znenazdania sa objavujúcich cieľov na území arabskej republiky. A tiež otázky taktického výsadku spolu so sýrskym armádnym letectvom, ” oznámil Jermakov a dodal, že ide o prvé cvičenie pilotov vrtuľníkov Ruska a Sýrie.

 

Podľa jeho slov sa cvičenie uskutočnilo na vysokej úrovni. Hovorca sýrskeho letectva zo svojej strany vyhlásil, že podobné cvičenia sú pre sýrskych letcov dôležité.
“Lietame vo vrtuľníkoch Mi-24, je to veľmi dobrý a spoľahlivý bojový stroj. A chceme poďakovať ruským pilotom za získané skúsenosti z práce s nimi, “podotkol.

 

Cvičenia sa zúčastnili z ruskej strany transportné vrtuľníky Mi-8 a útočné Ka-52, sýrska strana použila Mi-24. Cvičenie prebiehalo v sýrskej púšti v podmienkach maximálne priblížených bojovým. Ruské Vzdušne kozmické sily sa nachádzajú v Sýrii od roku 2015. Za túto dobu vďaka pomoci ruských pilotov oslobodila sýrska vládna armáda prakticky celé územie republiky od bojovníkov islamistických skupín.

 

USA naďalej unášajú sýrskych obyvateľov
USA naďalej unášajú sýrskych obyvateľov, informovala dnes 7. septembra sýrska arabská tlačová agentúra SANA. Američania vysadili svoje jednotky v dedine al-Nafael, ktorá sa nachádza južne od Tel Khamis a od al-Qamishli. Američania s podporou „Sýrskych demokratických síl“ uniesli a odviedli neznámym smerom niekoľko civilistov.

 

Už skôr informovala agentúra „EADaily“ o únose sýrskych obyvateľov Američanmi s podporou väčšinou kurdských „Sýrskych demokratických síl“. Okrem nezákonného vývozu sýrskej ropy do Iraku Američania pravidelne unášajú obyvateľov severovýchodnej Sýrie. Únosy sú spravidla sprevádzané útokmi a ničením domov. Spojené štáty vo vojne v Sýrii, ktorá prebieha od roku 2011, podporujú sýrsku opozíciu, ktorá sa snaží zvrhnúť legitímneho prezidenta Bašára Asada, ruského spojenca.

Maroš Šolc

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov