Ruský prezident Vladimir Putin a minister obrany Sergej Šojgu
Aktuality, Bezpečnosť,

Putin a Šojgu odišli na dovolenku do tajgy. Preberú projekt výstavby veľkomiest na Sibíri

Ruský prezident Vladimir Putin po ceste na Ďaleký východ odpočíva na sibírskej tajge v spoločnosti ministra obrany Sergeja Šojgua, uviedol tlačový tajomník hlavy štátu Dmitrij Peskov.


 

“Je tam skutočne so Šojgum, nebudem to miesto menovať, je to na Sibíri.” Obyčajný odpočinok: tajga, hory, prechádzky, čerstvý vzduch a podobne, “povedal Peskov, uvádza agentúra RIA Novosti. Ako spresnil hovorca Kremľa, prezident sa vráti do Moskvy už v stredu popoludní.

Peskov tiež vyjadril názor, že Šojgu pravdepodobne koncepčne prediskutoval s hlavou štátu počas dovolenky jeho myšlienku výstavby nových miest na Sibíri.

 

„Takéto rozvojové programy sú, samozrejme, formulované najskôr rámcovo, koncepčne a potom sú veľmi starostlivo vypracované. Pracuje sa na nich veľmi starostlivo, je to obrovské, titanské dielo. Pokiaľ ide o diskusiu, prinajmenšom v týchto dňoch (počas prázdnin na Sibírskej tajge)  musel mať Sergej Kuzugetovič príležitosť koncepčne diskutovať o tejto téme s prezidentom, ”uviedol Peskov.

 

Pripomeňme, že minister obrany Sergej Šojgu navrhol postaviť niekoľko veľkých miest na Sibíri. On objasnil , že “to nie je len o výstavbe nových osád v tajge, ale o vývoji sibírskych makroregiónov a celej krajiny.” Podľa neho sa vedecké, priemyselné a ekonomické centrá budú musieť stať “novými pólmi príťažlivosti tak pre obyvateľstvo celého Ruska, ako aj pre našich početných krajanov v krajinách SNŠ i ďaleko v zahraničí”.

 

Medzi Bratskom a Krasnojarskom je možné predovšetkým vytvoriť priemyselné centrum „Meď a elektrotechnika“. Podľa ministra v tomto regióne môžu nielen ťažiť, ale aj vykonávať “hĺbkové spracovanie medi a rôznych kovov vzácnych zemín na následnú výrobu domácich výrobkov s vysokou pridanou hodnotou”.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov