Ilustračné foto
Aktuality, Pozemná technika,

Fínska Patria spoločne so strojármi s Tisovca pomôže zamestnanosti aj technologickému rozvoju regiónu

Fínska spoločnosť Patria a strojárska spoločnosť CSM Industry z Tisovca, výrobca UDS strojov podpísali na IDEBE 2021 v Bratislave memorandum o porozumení týkajúce sa tendra na dodávku bojových obrnených vozidiel 8×8. Spoločná dohoda sa týka spolupráce pri dodávkach a predaji obrnených transportérov, priniesť by mala nové pracovné miesta a možnosti praktického vzdelávania pre študentov stredných a vysokých škôl.


 

“Radi by sme prispeli k rozvoju strojárskeho a obranného priemyslu na Slovensku, ktorý má v tejto krajine dlhoročnú tradíciu. Chceme hľadať spoločné príležitosti a podporiť tento segment našimi skúsenosťami a inováciami,” uviedol prezident Land business unit spoločnosti Patria Jussi Järvinen.

 

Podľa generálneho riaditeľa CSM Industry Tomáša Maroša prinesie spolupráca s fínskou spoločnosťou pre región s vysokou nezamestnanosťou nové príležitosti i rozvoj zručností pre budúce generácie. “CSM reprezentuje tradičný slovenský strojársky priemysel od roku 1967 a partnerstvo s Patriou prináša kombináciu našich výrobných možností, tradičných hodnôt a nového technologického pokroku z Fínska,” doplnil Maroš.

 

Spoločnosť Patria je medzinárodný poskytovateľ služieb v oblasti obrany a bezpečnosti vo väčšinovom vlastníctve fínskeho štátu, ktorý v šiestich európskych krajinách zamestnáva približne 3000 ľudí. Strojárska spoločnosť CSM Industry nadväzuje na 50-ročnú históriu výroby strojárskych a stavebných mechanizmov v Tisovci. Obe strany veria, že spolupráca na projekte BOV 8×8 otvorí aj ďalšie možnosti partnerstva a umožní ďalší rozvoj oboch spoločností.

 

V súčasnom pripravovanom tendri na bojových obrnených vozidiel 8×8, ktorý súčasná vláda pôvodne z dielne SNS zrušila, by malo byť jedným z rozhodujúcich kritérií, okrem ceny, kvality aj výška lokalizácie a zapojenie domáceho priemyslu z najmenej rozvinutých okresov, k podpore ktorých sa zároveň vláda zaviazala aj vo svojom programovom vyhlásení„ Sme radi, že môžeme spoločne vykročiť na novú cestu, ktorá prinesie nové príležitosti pre región s vysokou nezamestnanosťou a tiež zapojenie stredných a vysokých škôl do tohto projektu” hovorí Tomáš Maroš, konateľ CSM Industry.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov