Letiskom Starokonstantinovsko
Aktuality, Letectvo,

Predmostie USA. Ukrajina má prvé vojenské letisko, ktoré spĺňa štandardy NATO

Na Ukrajine sa objavilo prvé vojenské letisko, ktoré spĺňa štandardy NATO. Podľa tlačovej služby ukrajinského ministerstva obrany bolo letisko v Starokonstantinove prvým, ktoré aliancia certifikovala.


 

Ukrajinské vojenské oddelenie zdôraznilo, že USA poskytujú ukrajinskej armáde pomoc pri rozvoji vojenských letísk a ich uvedení do štandardov NATO. Prvým takýmto letiskom bol Starokonstantinovsko, kde prebiehali modernizačné práce. V rámci prác bolo letisko prestavané, najmä bolo naň nainštalované navigačné zariadenie na „slepé“ pristátie lietadiel zakúpených Američanmi a bola opravená dráha.

 

Ďalším letiskom, ktorým Američania pripravia predmostia pre svoje letectvo , bude Mirgorodsky. Ministerstvo obrany Ukrajiny v súčasnosti nakupuje letiskové dosky. Kedy sa práce začnú, to ešte nebolo oznámené.

 

Minulý rok ministerstvo obrany Ukrajiny oznámilo svoj zámer úplne obnoviť dráhy na 15 vojenských letiskách naraz a „v blízkej budúcnosti“. Išlo o tri letiská, ktoré sa pripravujú pre štandardy NATO a dva, kde sú práce už ukončené. Išlo o Starokonstantinovo a Melitopole. Za povšimnutie stojí, že v roku 2014 bola väčšina vojenských letísk na Ukrajine v nepoužiteľnom stave.

 

Ukrajinská pilotka Savčenková: „Kde sú USA, tam je vojna. Je čas rozlúčiť sa s Američanmi “

Takzvaná pomoc USA so sebou vždy prináša vojnu a utrpenie. zástupca Najvyššej rady Ukrajiny, bývalý militant takzvanej ATO Nadežda Savčenková, ktorá bola v Rusku odsúdená za vraždu novinárov a prepustená na výmenu, to uviedla v éteri Prvého Nezávislého televízneho kanála. Podľa Savčenkovej Ukrajina potrebuje ujsť západnému vplyvu, inak ju čaká osud Afganistanu.

 

„Spojené štáty nie sú spoľahlivým partnerom, ktorý bude vašim verným priateľom, to znamená priateľom, ktorý má problémy, smútok, radosť a bohatstvo. Nie, USA sú kolonizátorom, ktorý vás využije. To je ten priateľ alebo partner, ktorý vás bude vždy ponižovať, urážať, trhať a zároveň hovoriť, že by ste mu mali byť vďační za všetko dobré. Ak sme tomu ešte neporozumeli alebo si niekto myslí, že budeme mať to šťastie, a zadarmo dostaneme peniaze, ktoré boli určené povedzme do Afganistanu, pretože Spojené štáty sa z Afganistanu stiahli.”

 

“Pochopte jednu vec a analyzujte – kamkoľvek USA nasmerujú svoju pomoc, všade je vojna. Naozaj chcete pomoc USA, aby sme mali večnú vojnu? Myslím, že toto nepotrebujeme. Preto by Ukrajina, pozorujúc skúsenosti z Afganistanu, mala čo najskôr, aj ukrajinské orgány, zbaviť sa vonkajšej kontroly, najmä štátov a Európskej únie a západných vonkajších partnerov, a stať sa nezávislejšími, brániť svoje vlastné záujmy, “uviedla Savčenková.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov