KUB
Aktuality, Letectvo,

Koncern Kalašnikov zahájil vývoj kamikadze dronov so základňou na mori

Spoločnosť ZALA Aero (jednotka koncernu Kalašnikov) začala vývoj samovražedných dronov KUB, oznámil v nedeľu novinárom vedúci špeciálnych projektov spoločnosti Nikita Chamitov.


 

“Zahájili sme z vlastného podnetu vývoj úplne novej modifikácie systému KUB, určeného pre námorné základne. Systém inštalovaný na vysokorýchlostných dopravných a výsadkových lodiach a motorových člnoch špeciálneho určenia značne zvýši ich bojové schopnosti, ” povedal.

 

 

Nová raketa pre bezpilotné lietadlá
Koncern Kalašnikov prvýkrát prezentoval na výstave Army 2021 novú riadenú raketu S-8L, ktorá môže byť použitá z bezpilotného lietadla, oznámil na brífingu v rámci výstavy prvý námestník generálneho riaditeľa spoločnosti Andrej Semionov. V predvádzacej hale Kalašnikova bol prezentovaný vrtuľníkový dron vedeckej spoločnosti Strela s tromi závesnými raketami S-8L.

 

“Naše skupiny spoločností pracujú dnes spoločne s vedeckovýrobným podnikom Strela na adaptácii novej riadenej rakety S-8L s bezpilotným lietajúcim strojom vrtuľníkového typu,” spresnil Semionov.

 

Podľa jeho slov umožní nasadenie tejto rakety likvidovať ako jednotlivé, tak skupinové mobilné a nehybné ciele. Raketa má laserovú poloaktívne samonavádzaciu hlavicu, trieštivo-výbušnú bojovú hlavicu, dolet je 6 kilometrov. Je tiež určená na použitie z vrtuľníkov a lietadiel, ktoré predtým používali neriadenú verziu rakety S-8.

Vlado Šinko

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov