Foto novej ruskej stíhačky
Aktuality, Letectvo,

Rostech uverejnil prvé video najnovšej ruskej stíhačky

Štátna korporácia Rostech uverejnila na Twitteri fotografiu prednej časti novej ruskej stíhačky, ktorá bude predstavená na leteckej show MAKS-2021.


“Naozaj si myslíte, že vás ešte stále nemáme čím prekvapiť?” Je uvedené nad snímkou.

 

 

Autori publikácie tiež sľúbili, že sa “uvidia” s divákmi na leteckej show 20. júla.

 

 

Už skôr na svojej facebookovej stránke Rostech ukázal fotografie stíhačky v plachte – užívatelia mali zapnúť svoju fantáziu, aby si predstavili, ako vyzerá novinka bez nej.

Ako oznámil koncom mája zdroj vo vojensko-priemyselnom komplexe, Rostech vyvíja prvú ruskú ľahkú viacúčelovú stíhačku piatej generácie s jedným motorom. Zdroj tiež uviedol, že nové lietadlo by malo mať vzletovú hmotnosť najviac 18 ton, jeho maximálna rýchlosť presiahne dva Machy. Zároveň sa bude vyznačovať zníženým radarovým podpisom a super manévrovateľnosťou.

Podľa názoru leteckého experta Olega Pantelejeva to bude ľahké taktické stíhacie lietadlo piatej generácie s veľkou bojovou záťažou a s pokrokovými leteckými zbraňami. Chvostové plochy v tvare V a obrys krídla svedčia podľa názoru odborníka o uplatnení technológií stealth.

 

https://twitter.com/i/status/1416752722905210881

 

Medzinárodný letecký a kozmický salón sa bude konať v dňoch 20. – 25. júla v Žukovskom pri Moskve. Všetky akcie sa budú konať s prihliadnutím na požiadavky boja proti šíreniu koronavírusu. Bude tiež uskutočnený priamy prenos na Rostech kanáloch YouTube a Zjednotenej leteckej korporácie.

Karol Jerguš

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov